NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi votată astăzi

Parlamentarii au decis miercuri să voteze eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Votul va avea loc la finalul ședinței de plen. În paralel cu ședința va lucra și comisia de statut care trebuie să dea un raport pentru trei proiecte de eliminare a indemnizațiilor pentru limită de vârstă, depuse de PNL, USR PLUS și PSD.

Propunerea de suplimentare a ordinii de zi de miercuri a fost făcută de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. 

În cadrul ședinței de plen reunit, deputatul PNL, Florin Roman a cerut o procedură asemnătoare și pentru demiterea avocatului poporului, Renate Weber, însă propunerea sa nu a ajuns la vot. 

Dan Barna a anunța luni că în coaliție s-a decis ca la prima ședință de plen reunit, programată miercuri, să fie inclusă pe ordinea de zi inițiativa de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

  

Însă, la ședința Birourilor Permanente Reunite de marți dimineață, conducerea Parlamentului a decis să trimită inițativa la comisie astfel încât să fie obținute toate avizele și să fie îndepliniți pașii procedurali. 

digi24

Advertisements

Related posts

Pregătiri de război. Recrutarea obligatorie in Romania

Redacția

PNL Pașcani, declarații după rezultatul înregistrat.”Mulțumim celor care ne-au votat, mulțumim celor care au ieșit la vot!” (VIDEO)

Marius Parteni

Câinii cu stăpân, controlaţi la microcipuri. Ce amenzi riscă proprietarii care nu s-au conformat legii

Redacția
Încarcă...