RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Un controversat afacerist ieșean a luat o bună parte din Scudas Pașcani

Controversatul om de afaceri Constantin Comanescu a reusit sa puna mana pe inca o societate din judet. Acesta si-a adjudecat recent, in urma unei licitatii la care a alergat singur, fondul de comert asupra societatii Scudas SA Pascani. Practic, Constantin Comanescu va avea dreptul de folosinta asupra imobilului, dar si a emblemei societatii.

Firma Mecano Fuc SA Iasi, controlata de Constantin Comanescu, s-a prezentat singura la o licitatie organizata de lichidatorul societatii pascanene aflata in insolventa, reusind sa-si adjudece parti importante din societatea ingropata in datorii. Valoarea nucleului viabil al societatii a fost estimat la aproximativ 2,5 milioane de euro. Acesta a fost initial si pretul de pornire a licitatiilor care se vor organiza in urmatoarea perioada privind vanzarea activelor.
Restul activelor conexe vor fi evaluate separat. Cu toate acestea, valoarea sumei licitate de firma lui Comanescu nu a fost facuta publica.

{loadposition adsense}

  

“Am avut un licitator dupa cele 13 licitatii organizate la care nu s-a prezentat nimeni. In masura in care se plateste avansul de 30 la suta, se va incheia un contract de vanzare-cumparare. O sa mai dureze ceva timp, vor trebui facute inventare, saptamana viitoare, miercuri sau joi banuiesc ca se va incheia contractul de vanzare-cumparare, in masura in care se va plati avansul necesar. Nu s-au vandut toate bunurile Scudas, ci doar fondul de comert”, a declarat Daniel Pacurariu, reprezentantul lichidatorului judiciar Phoenix Omega Ipurl din Cluj-Napoca.

Situatia pare una fara iesire. Reprezentantii firmei sustin ca totul este in stagnare, productia bate pasul pe loc, iar muncitorii au inca de recuperat sume importante de bani. “Situatia Scudas este in stagnare deocamdata. A fost o licitatie. Vineri sau luni cel tarziu o sa aflam rezultatul. Eu nu am participat la aceasta licitatie, nu cunosc detalii”, a sustinut Nita Dermide, directorul Scudas Pascani.

In luna aprilie, la Scudas a avut loc o intalnire intre lichidator, reprezentanti ai societatii si cei ai Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS). La acea sedinta s-a decis recuperarea nucleului de afaceri prin salvarea activelor functionale si valorificarea acestora ca afacere, tocmai pentru ca cei 110 angajati sa-si pastreze locul de munca.

sursa bzi.ro

Citește și:  {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Pensiile ar urma să se majoreze cu 14%, din septembrie

Redacția

Studiu: 75% dintre angajații români se gândesc să-și schimbe locul de muncă în acest an și spun că au nevoie de o creștere salarială

Redacția

Reprezentanții HORECA au întocmit un ghid de siguranță în restaurante. Care sunt regulile pentru angajați și clienți

Redacția
Încarcă...