NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ultimul evreu din Afganistan s-a răzgândit și a decis să plece de acolo

​Zebulon Simantov, ultimul membru al comunităţii evreieşti care nu plecase încă din Afganistan, a decis în cele din urmă să părăsească ţara de baştină după ani de zile în care a refuzat cu încăpăţânare să o facă, informează marţi dpa.

Presa turcă a informat despre sosirea duminică, la Istanbul, a lui Zebulon Simantov, căruia autorităţile i-au acordat o viză de 90 de zile. De asemenea, ziarul Jerusalem Post a informat că sosirea sa în Israel este aşteptată în următoarele zile.

Simantov a ajuns să fie cunoscut drept ultimul reprezentant al micii comunităţi evreieşti din Afganistan.

Trăia singur în unica sinagogă din Kabul şi veghea asupra ei şi a memoriei diasporei evreieşti ce se estompa odată cu trecerea timpului într-o societate afgană complet musulmană.

  

În pofida faptului că a trăit în vremuri extrem de periculoase, Simantov şi-a jurat constant că nu va renunţa niciodată din proprie iniţiativă la postul său.

“Nu voi părăsi niciodată acest loc”, a declarat el pentru dpa în 2008.

Nu este clar dacă un incident anume l-a determinat pe Simantov să părăsească Afganistanul, deşi revenirea la putere a talibanilor la mijlocul lunii august ar putea f

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Angelina Jolie și-a făcut cont pe Instagram pentru a pleda cauza femeilor din Afganistan. Actrița a publicat scrisoarea unei adolescente și a acuzat “eșecul imposibil de înțeles” al misiunii

Redacția

Arafat, despre cei care dau sfaturi anti-vaccinare: Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, cu bisturiul în mână. I-aţi lăsa să vă opereze, să vă opereze copilul?

Redacția

PSD face un pas în spate pe tema moţiunii de cenzură

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site