NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina: Povestea soldaților răniți care încearcă să se întoarcă în luptă

Răbdarea lui Vladislav se epuizează. Au trecut șase luni de când tânărul de 29 de ani a fost internat într-un spital din orașul Liov din vestul Ucrainei. Picioarele îi sunt imobilizate, nu-și poate mișca decât cu dificultate brațele și fierbe de frustrare din cauza faptului că nu se poate întoarce pe front, potrivit Al Jazeera.

Soldat ucrainean ranitFoto: Celestino Arce/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Imaginați-vă, sunt aici din martie și nu pot să merg”, spune el cu exasperare.

  

Afectuos și plin de glume, Vladislav este impunător chiar și atunci când stă întins pe o canapea pentru ședința de fizioterapie.

Advertisements

“Toată lumea crede că poți fi pregătit pentru război, dar nu merge așa. Pur și simplu îl faci. Pur și simplu acționezi”, spune el.

Tanchist în serviciul activ în cadrul forțelor armate ucrainene din 2009, Vladislav a fost grav rănit pe 2 martie la Cernihiv, în nordul Ucrainei. “Nu au reușit să captureze Cernihivul, așa că au încercat să îl distrugă complet”, spune el.

Advertisements

O rachetă a căzut aproape de tancul în care se afla și i-a provocat traume grave la nivelul capului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Opoziţia nu se lasă: vine şi ea cu o serie de legi populiste

Redacția

Nu toți medicii de familie mureșeni vor să vaccineze anti-covid: ”Eu nu mai am energie, putere, capacitate, sănătate să mai fac și vaccinarea anti-Covid”

Redacția

Cîţu, soluţii pentru a creşte salariile: Reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus pentru românii cu salariul mediu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site