RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Turcia a început lucrul la un nou tronson feroviar de mare viteză

Turcia a început recent lucrările pe un nou tronson de linii feroviare de mare viteză, iar când totul va fi gata, durata călătoriei va scădea de la 3 ore și jumătate, la sub o oră. Trenurile din Turcia pot rula cu cel mult 250 km/h. Nu sunt lungi secțiunile unde această viteză este atinsă, dar sunt porțiuni mari cu peste 150 km/h, ceea ce nu este deloc rău pentru o țară întinsă.

Un vagon al operatorului turc TCDDFoto: Hotnews

Secțiunea la care lucrul a început este între orașele Yerköy și Kayseri și în prezent sunt 176 km, pe o linie care face ocolișuri, iar călătoria durează 3 ore și jumătate. Peste câțiva ani, când linia de mare viteză va fi gata, călătoria va dura sub o oră și distanța va fi de doar 142 km, pe o linie mult mai dreaptă.

  

Kayseri este orașul din care este echipa de fotbal la care a antrenat Marius Șumudică, iar în prezent la această echipă joacă Silviu Lung Jr.

Între Ankara și Kayseri sunt 379 km și trenurile fac șapte ore. Când liniile de mare viteză vor fi gata, timpul de parcurs va fi de numai două ore,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Victorie pentru România la UE: Comisia Europeană a decis ca energia nucleară și gazele naturale să fie acceptate în tranziția spre economia verde

Redacția

În urma amenințărilor SUA, Rusia își dotează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră

Redacția

Sute de români în carantină medicală în Germania după ce au fost testaţi pozitiv cu coronavirus

Redacția
Încarcă...