NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Turcia a început lucrul la un nou tronson feroviar de mare viteză

Turcia a început recent lucrările pe un nou tronson de linii feroviare de mare viteză, iar când totul va fi gata, durata călătoriei va scădea de la 3 ore și jumătate, la sub o oră. Trenurile din Turcia pot rula cu cel mult 250 km/h. Nu sunt lungi secțiunile unde această viteză este atinsă, dar sunt porțiuni mari cu peste 150 km/h, ceea ce nu este deloc rău pentru o țară întinsă.

Un vagon al operatorului turc TCDDFoto: Hotnews

Secțiunea la care lucrul a început este între orașele Yerköy și Kayseri și în prezent sunt 176 km, pe o linie care face ocolișuri, iar călătoria durează 3 ore și jumătate. Peste câțiva ani, când linia de mare viteză va fi gata, călătoria va dura sub o oră și distanța va fi de doar 142 km, pe o linie mult mai dreaptă.

  

Kayseri este orașul din care este echipa de fotbal la care a antrenat Marius Șumudică, iar în prezent la această echipă joacă Silviu Lung Jr.

Advertisements
Advertisements

Între Ankara și Kayseri sunt 379 km și trenurile fac șapte ore. Când liniile de mare viteză vor fi gata, timpul de parcurs va fi de numai două ore,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Forțele ruse țin „captivă” o jurnalistă ucraineană – Hromadske

Redacția

De ce nu poartă românii mască. „Nu cred cu pandemia. Se spunea că Bill Gates nu ştiu ce face cu noi tot felul de improvizaţii”

Redacția

Nu se mai taie lemn din pădurile seculare. Ministrul Mediului anunță că pădurile mai vechi de 140 de ani vor fi protejate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site