RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Tupeul unui poliţist care se ocupa cu negoţul cu droguri. În timp ce vindea stupefiante, şi-a dat în judecată şefii pentru un salariu mai mare



Cristian Danu, arestat pentru 30 de zile pentru trafic de droguri, se luptă în instanţă cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi pentru un salariu mai mare.



Agentul de Poliţie din judeţul Iaşi, şef de post al comunei Răducăneni, este vizat de o anchetă a DIICOT în care acuzaţiile sunt de trafic de droguri. Cristian Danu, de 37 de ani, este agent principal în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, el fiind încadrat din sursă externă, în 2017. Individul conduce postul de Poliţie din Răducăneni, o localitate aflată la graniţa cu Republica Moldova, de câteva luni, în paralel fiind implicat în traficul de droguri, potrivit procurorilor DIICOT. La finele săptămânii trecute, Danu a fost ridicat de procurorii de la Crimă Organizată hiar după ce a primit un colet în care se aflau stupefiante. Drogurile au ajuns în ţară prin intermediul unei firme de curierat, fiind ridicate de Danu în cursul zilei de joi. Dus la audieri, poliţistul a fost pus sub acuzare pentru introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile în cursul zilei de vineri. A doua zi, Diana Lăcrămioara Muntean, iubita poliţistului, a fost şi ea arestată pentru o lună, fiind acuzată la rându-i de trafic de droguri. Conform unor surse juridice, tânăra, care este studentă la Iaşi, se ocupa cu negoţul stupefiantelor pe care agentul le aducea în ţară. În timp ce s-ar fi ocupat cu traficul de droguri, Cristian Danu se lupta în justiţie cu propria instituţie, pentru a primi salariu mai mare. Agentul a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi pentru a i se recuoaşte drepturile băneşte aferente studiilor sperioare, însă a pierdut procesul, în primă instanţă, în octombrie anul trecut. A formulat apel iar în perioada următoare ar trebui să se prezinte din nou în instanţă. Cristian Danu lucra în Poliţie de aproximativ doi ani şi a fost pus la dispoziţie pe durata anchetei. Dacă va fi găsit vinovat, va fi exclus din sistem.

sursa www.adevarul.ro

  

Related posts

Un bărbat care şi-a violat repetat fiica a stat liber timp de un an. Cum a ajuns într-un final după gratii

Redacția

Starea victimelor rămase în viață, din accidentul rutier de la Mogoșești-Siret!

Marius Parteni

Arbori tăiați ilegal la Ruginoasa

Irina Gherasim
Încarcă...