RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tudorel Toader, înlocuit în Comisia de la Veneţia. Numirea reprezentanţilor României a fost făcută ,,discret“ de către Guvern

Tudorel Toader a fost schimbat după ce mandatul i-a expirat în urmă cu o lună, fiind înlocuit de ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Informaţia apare pe site-ul organizaţiei internaţionale, scrie Europa Liberă.

Întrebat de ce consider că nu a fost reinvestit în funcţie, Tudorel Toader a răspuns scurt: „Vă rog să-i întrebaţi pe cei competenţi”.

În prezent funcţia este ocupată de Bogdan Aurescu, ministru de Externe, iar supleant a fost propus un fost consilier personal de-al ministrului Justiţiei, Sebastian Răduleţu.

Întrebat de jurnaliştii Europa Liberă România de când ocupă funcţia în Comisia de la Veneţia, Răduleţu s-a scuzat spunând că nu are certitudinea că vorbeşte cu jurnalişti: „Nu pot să vă dau nicio informaţie. Nu am certitudinea că vorbesc la telefon cu persoana care s-a recomandat”, a spus acesta.

  

La întrebarea dacă a susţinut un concurs pentru acest post, fostul consilier al lui Predoiu a închis telefonul.

Noile numiri nu au fost comunicate de către Guvern, iar Executivul nu a răspuns d

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Militari americani antrenează în secret armata taiwaneză pentru a întări apărarea insulei față de China

Redacția

Doi bărbați au fost găsiți morți într-o pădure

Redacția

Premierul Marcel Ciolacu participă la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia / Întâlnirea se desfășoară la Varna (Bulgaria)

Redacția
Încarcă...