NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Transgaz: Nu este cazul să declanșăm situație de urgență în alimentarea cu gaze, în ciuda temperaturilor foarte scăzute

Sistemul național de gaze nu înregistrează un deficit în acest moment, deși temperaturile sunt foarte scăzute, prin urmare nu se impune declanșarea situației de urgență în aprovizionarea cu gaze, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul general al Transgaz, Petru Văduva.

  

 

Nu s-a instituit situația de urgență și, din punctul nostru de vedere, nu este cazul să se instituie în acest moment, întrucât nu există un deficit de gaze în sistem„, a declarat Văduva.

Conform Legii 346/2007 privind măsuri pentru asigurarea siguranței în aprovizionarea cu gaze naturale, Transgaz este cel care constată că trebuie să fie declarată situația de urgență în alimentarea cu gaze.

Conform aceleiași legi, situațiile de urgență constatate de operatorul Sistemului Național de Transport Transgaz se notifică unei comisii de coordonare, care verifică, iar dacă situația de urgență este considerată justificată „comisia de coordonare confirmă, în termen de 24 de ore, apariția situației de urgență’.

De asemenea, această comisie declară și încetarea situației de urgență. Pe perioada situațiilor de urgență, măsurile dispuse în conformitate cu prevederile Planului de acțiune pentru situații de urgență sunt obligatorii și prevalează în față înțelegerilor contractuale și reglementărilor specifice sectorului gazelor naturale. Planul de acțiune se aprobă prin Hotărâre de Guvern.

Citiți articolul integral pe Agerpres.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

O fabrică din Târgu-Neamţ cu 170 de angajaţi produce pijamale de 2,5 mil. euro

Redacția

O nouă cursă aeriană Cluj-Napoca – Bucureşti din vara acestui an. Preţurile biletelor pornesc de la 39 de lei

Redacția

LOTO 6 DIN 49: REZULTATE LOTO 22 Octombrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site