NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Transgaz: Nu este cazul să declanșăm situație de urgență în alimentarea cu gaze, în ciuda temperaturilor foarte scăzute

Sistemul național de gaze nu înregistrează un deficit în acest moment, deși temperaturile sunt foarte scăzute, prin urmare nu se impune declanșarea situației de urgență în aprovizionarea cu gaze, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul general al Transgaz, Petru Văduva.

  

 

Nu s-a instituit situația de urgență și, din punctul nostru de vedere, nu este cazul să se instituie în acest moment, întrucât nu există un deficit de gaze în sistem“, a declarat Văduva.

Conform Legii 346/2007 privind măsuri pentru asigurarea siguranței în aprovizionarea cu gaze naturale, Transgaz este cel care constată că trebuie să fie declarată situația de urgență în alimentarea cu gaze.

Conform aceleiași legi, situațiile de urgență constatate de operatorul Sistemului Național de Transport Transgaz se notifică unei comisii de coordonare, care verifică, iar dacă situația de urgență este considerată justificată “comisia de coordonare confirmă, în termen de 24 de ore, apariția situației de urgență’.

De asemenea, această comisie declară și încetarea situației de urgență. Pe perioada situațiilor de urgență, măsurile dispuse în conformitate cu prevederile Planului de acțiune pentru situații de urgență sunt obligatorii și prevalează în față înțelegerilor contractuale și reglementărilor specifice sectorului gazelor naturale. Planul de acțiune se aprobă prin Hotărâre de Guvern.

Citiți articolul integral pe Agerpres.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Hackerii Anonymous au lansat mii de atacuri cibernetice, eliminand conturile celor care rectrutau adepti in Europa

Redacția

LOTO 6 DIN 49. Numerele extrase duminică, 31 august

Redacția

40 de case și 20 de mașini, afectate de o viitură puternică la Constanța. Pompierii au intervenit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site