RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

O bratara electronica, un pager si monitorizare prin GPS. Solutia prin care mii de romance ar putea fi aparate de agresori

Una din patru femei din Romania a fost victima unei agresiuni fizice sau sexuale. Pornind de la aceasta statistica neagra, Ministerul Muncii vrea ca agresorii sa fie monitorizati si la noi cu bratari electronice, asa cum se intampla in alte tari.

  

 

Barbatii care comit actele de violenta si impotriva carora se emit ordine de protectie vor fi obligati sa poarte un astfel de accesoriu care va notifica imediat Politia cand se apropie prea mult de victima. Sistemul, nou pentru tara noastra, ar trebui sa intre in functiune in luna mai.

In septembrie 2014, la Mogosoaia, un barbat de 41 de ani isi ucide violent fosta sotie, alaturi de care traise 20 de ani, apoi isi ia propria viata. Ulterior autoritatile au constatat neputincioase ca femeia obtinuse un ordin de protectie, iar barbatul teoretic nu avea dreptul sa se apropie de ea. Mii de asemenea ordine se emit an de an, insa punerea lor in aplicare este practic imposbila. Politistii nu au resursele necesare sa ii urmareasca non stop pe agresori. De aici nevoia monitorizarii prin bratari electronice.

Citiți articolul integral pe StirileProTV.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Sute de bolnavi de scleroză multiplă nu mai primesc medicamente de trei luni

Redacția

Cum s-au trezit 50.000 de români că trebuie să plătească amenzi uriaşe după ce au pariat pe internet. „Mi s-a întins o capcană, în care am căzut alături de alţi zeci de mii de tâmpiţi”

Redacția

Ştefan Hruşcă va concerta la Iaşi

Redacția
Încarcă...