NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Prima zi de școală la liceele ”Ion Neculce” și ”Moldova” din Târgu Frumos

Sute de elevi au luat parte ieri la festivitatea de începere a noului an școlar la Liceul Teoretic „Ion Neculce“, şi Liceul Special „Moldova“, din Târgu Frumos.

La eveniment au participat oficialități locale, și județene, primarul Ionel Vatamanu, alături de prof. dr. Genoveva Farcaş,șefa ISJ Iași, deputatul Camelia Gavrilă, reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliției.  Prima zi de școală ne amintește tuturor că încrederea și prețuirea se câștigă de la grădiniță, până la liceu, cu părinți, profesori, și autorități, care să se implice pentru binele copiilor.

La Liceul Teoretic „Ion Neculce“ deschiderea oficială a noului an școlar a avut loc în sala de sport a unității de învățământ. Elevii au prezentat un spectacol de dansuri populare, și au pus în scenă o piesă de teatru-pantomimă. Ocrotitorul unității de învățământ,cronicarul Ion Neculce a fost evocat de unul dintre elevi prin citirea unor fragmente din ”Letopiseţul Ţării Moldovei”.
Inspectorul Şcolar General, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, a fost prezentă în mijlocul elevilor, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale, cu un mesaj de susţinere pentru proiectele pe care echipa managerială a liceului le derulează.

Prima zi de școală a fost marcată și la Liceul Special „Moldova“,  unde au fost prezente autorități locale și județene. Evenimentul s-a desfășurat în sala de spectacole a unității de învățământ. Reprezentanți ai ISJ Iași au petrecut momente frumoase alături de părinți și elevi.

Liceul Special “Moldova” școlarizează elevi nevăzatori și cu declinuri de vedere din toată zona Moldovei, de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII a, oferindu-le servicii specializate pentru educație, deprinderi de viață independentă și terapii specifice.

Advertisements
Loading...

Related posts

„Să ne ajutăm aproapele!”, la Colegiul CF Unirea Paşcani

Redacția

Profesorii fără doctorat rămân în universităţi

Redacția

„Un mărțișor pentru mama”, spectacol de 8 Martie la Clubul Copiilor din Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site