NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ţinute boeme, Hora Satului, Festivalul Pălăriilor, expoziţii de artă populară şi spectacole folclorice în două comune de pe lângă Municipiul Paşcani în acest sfârşit de săptămână (FOTO-VIDEO)

Comuna Ruginoasa a găzduit ieri cea de a XV-a ediţie a sărbătorii „Hora Satului” şi cea de a doua ediţie a Festivalului Pălăriilor.

Festivalul Pălăriilor a deschis evenimentul, urmat fiind de o scenetă a lui I.L. Caragiale, respectiv “O scrisoare pierdută”, iar după ora 15.00 a avut loc spectacolul artistic din cadrul evenimentului “Hora satului”, ediţia a XV-a. Seara, pe scenă au urcat :Nemuritorii, Kronos, Georgiana Catiru, Mario Buzoianu şi Alessia.

Festivalul Pălăriilor doreşte promovarea turismului rural în judeţul Iaşi. Vizitatorii intră în contact cu obiceiurile din zona comunei Ruginoasa, care cuprinde o serie de tradiţii şi obiceiuri, multe din ele păstrate şi în zilele noastre. Costumul naţional, din care face parte şi pălăria, dansul popular, tradiţiile de la marile sărbători de peste an şi alte obiceiuri frumoase au menirea de a-i arăta turistului satul românesc de altă dată. 

Tot în acest sfârşit de săptămână, la Biblioteca Heleșteni și la Stadionul comunal, o expoziție de artă populară, o paradă a portului popular din Heleșteni şi un spectacol folcloric au încălzit sufletele celor prezenţi. 

{flv}diverse/ziua ruginoasa{/flv}

{flv}diverse/ziua helesteni{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Acțiune de colectare a deșeurilor electrice la Miroslovești. Va fi organizată o tombolă cu premii

Oana Cordoneanu

Un copil a fost batut crunt din cauza unei crengi

Oana Cordoneanu

O bucată dintr-un craniu a fost găsită de un copil, pe un câmp din Răchiteni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site