NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

„Timp, Memorie, Culoare” în zeci de lucrări expuse la Casa de Cultură

Seară culturală și multe priviri curioase au fost aseara la Casa de Cultură. Şaptesprezece artişti și-au expus lucrările în Sala Arcadia a Casei de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani.

 

Printre expozanţi sunt şi doi păşcăneni, Ștefan Coman – laureat a numeroase saloane expoziționale de artă, și Mădălina Toma care a început să picteze dar și să expună la Pașcani de la vârste fragede.

  

Expoziția a fost vernisată de criticul de artă Maria Bilașevschi.

Unul dintre cei mai tineri sculptori români contemporani, Ștefan Coman a fost prezent aseară la vernisaj. Ștefan s-a născut în Pașcani și încă din copilărie a știut încotro va merge cu viața profesională. Data de ieri rămâne o dată importantp pentru artist deoarece a fost prima expoziție în orașul natal.

„M-am născut în Pașcani și astăzi reușesc să ajung cu prima expoziție în orașul natal. Am studiat Liceul de Arte la Iași la Universitatea de Arte, secția sculptură, iar în prezent sunt la master”, ne-a declarat Ștefan Coman.

A poposit în mai multe orașe din țară și străinătate cu operele sale, iar sentimentul atunci când oamenii poposesc în fața sculpturilor îl fac să se simtă un adevărat artist.

“N-aș vrea să pară că mă laud, dar până în acest moment am avut foarte mult expoziții, în Iași, București, în mai multe orașe din țară, dar și în mai multe orașe din Italia”, a completat artistul.

Nu o face pentru bani și nici pentru că studiază acest lucru. Ștefan crede că a ajuns în stadiul în care actul creației îl împlinește cel mai mult.

„Cred că am ajuns la un nivel în care reușesc să mă bucur doar de actul creației în sine și apreciez cel mai mult momentele în care stau și lucrez singur în atelier”, susține pășcăneanul.

Îi este greu să se imagineze peste 10 ani într-o anumită postură. Își propune, în schimb mai multă muncă și mai multe expoziții.

„Nu știu cum mă văd peste 10 ani, știu doar că voi evolua mult, fiindcă îmi propun să lucrez cât mai mult, să expun cât mai mult”, a concluzionat Ștefan Coman.

Iubitorii de artă sunt aşteptaţi la vernisajul expoziţiei de pictură „Timp, Memorie, Culoare” pe durata întregii luni.

Advertisements

Related posts

Tradiție și măiestrie! Trei zile de târg cu meșteri populari

Oana Cordoneanu

Alexandra Ungureanu & Crush, Oana Radu și Olguța Berbec la Zilele comunei Cristești

Redacția

Şeful Secţiei de Pompieri Paşcani, avansat în cadrul ISUJ Iaşi

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site