RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Taximetriștii pășcăneni luați în vizor de polițiștii de la rutieră

Timp de o săptămână taximetriștii din municipiu au fost în atenția polițiștilor de la Biroul Rutier Pașcani. Controalele au avut ca scop prevenirea și combaterea activităților ilegale de taximetrie și au vizat respectarea normelor de tarifare si calitatea serviciilor, cadrul legal privind activitatea de taximetrie, dacă inspecţia tehnică periodică a fost efectuată în termen şi dacă aparatele de taxat funcţionează corect.

Din cei 106 taximetriști verificați în perioada 1-7 septembrie, 55 s-au ales cu sancțiuni. Printre problemele depistate de către polițiști se numără neeliberarea bonului fiscal clientului, dar și neafișarea la loc vizibil a ecusonului de către taximetriști, nu aveau atestat profesional iar mașinile aveau inspecția tehnică periodică expirată.

“În perioada 1-7 septembrie Biroul Rutier Pașcani a desfășurat activități pentru combaterea neregulilor în ceea ce privește transportul în regim de taxi. Au fost controlate 106 autovehicule tip taxi, au fost aplicate 55 de amenzi în valoare de 5.950 lei”, ne-a declarat cms-șef Costel Spânu, șef Biroul Rutier Pașcani.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Accesorii din argint pentru o masă de Paște cu care vei impresiona musafirii

Redacția

Eveniment de o tristeţe copleşitoare. Soţii Maleon, conduşi ieri pe ultimul drum

Redacția

„Țară, țară, vrem ostași!…”

Redacția
Încarcă...