RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Țara care a învins coronavirusul. De 100 de zile nu a mai avut niciun caz de infectare

În momentul de față, Noua Zeelandă pare că a ieșit victorioasă în lupta cu noul coronavirus. Astfel, de 100 de zile, aici nu s-a mai raportat niciun caz de transmitere comunitară. Directorul general al serviciilor de sănătate, Ashley Bloomfield, a declarat că acest punct de cotitură merită sărbătorit. Totuși, acesta i-a avertizat pe neo-zeelandezi să nu lase garda jos și să fie vigilenți în continuare.

„Am văzut în străinătate cât de repede a reapărut virusul şi s-a răspândit în zone în care fusese sub control. Trebuie să fim pregătiţi să izolăm rapid orice cazuri viitoare în Noua Zeelandă. Fiecare persoană din echipa de cinci milioane (n.r. – populaţia Noii Zeelande) are un rol de jucat în aceasta.”
Ashley Bloomfield

Deşi există în prezent 23 de cazuri active de CoVid-19 în ţară, toate au fost detectate la frontieră şi sunt tratate în centre de izolare.

Primul caz „importat” cunoscut în Noua Zeelandă a fost înregistrat la 26 februarie. Totodată, ultima transmitere comunitară a fost detectată la 1 mai. Ţara şi-a închis graniţele pentru toată lumea, cu excepţia rezidenţilor şi a cetăţenilor săi, la 19 martie.

  

Aici, carantina la nivel naţional a început la 25 martie. Aproape toate companiile au fost închise, şcolile la fel, iar oamenilor li s-a spus să stea acasă. Cinci săptămâni mai târziu, Noua Zeelandă a început să ridice încet-încet restricţiile. În prezent, doar graniţele mai sunt închise.

Noua Zeelandă are 1.569 de cazuri confirmate şi suspecte de CoVid-19 şi 22 de decese asociate coronavirusului. În pofida acestor lucruri, putem spune că Noua Zeelandă este țara care a învins coronavirusul.

bzi

Related posts

​VIDEO Dacă îl sună Putin, îi va răspunde? Replica ironică a lui Zelenski

Redacția

VIDEO Zelenski avertizează că Rusia vizează să captureze estul și sudul Ucrainei

Redacția

Ministerul Afacerilor Externe salută aderarea Suediei la NATO

Redacția
Încarcă...