NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Sute de mii de români îşi pot cere banii înapoi de la Fisc

Circa 600.000 de români care au plătit contribuţia la sănătate pentru anii 2015-2017 îşi pot cere banii înapoi, începând de astăzi. Guvernul trebuie să returneze peste un miliard de lei.


În luna mai, autorităţile au decis să anuleze contribuţia la sănătate (CASS) pentru persoanele fizice cu venituri sub nivelul salariului minim brut pe ţară, care au fost obţinute în perioada 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017. Ordinul Ministerului de Finanţe care prevede anularea contribuţiei a fost publicat azi în Monitorul Oficial.

Astfel, românii care au încasat venituri mici în această perioadă şi au plătit CASS-ul îşi pot primi banii înapoi. Este vorba despre 600.000 de contribuabili. Valoarea sumei care face obiectul amnistiei se ridică la 1,035 miliarde de lei, potrivit notei de fundamentare a ordinului.

Cum poţi obţine banii înapoi            

Persoanele fizice care au achitat CASS pot solicita restituirea sumelor prin depunerea unei cereri la Fisc. Totodată, dacă un contribuabil are alte datorii la stat, ANAF va reţine sumele datorate din banii achitaţi în contul CASS iar cei care nu au nicio datorie vor recupera suma integrală.

Articol integral pe www.adevarul.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

40.000 Euro pentru tineri care nu mai învață și nu au nici job

Redacția

Creșterea salariului minim înmulțește șomerii

Răzvan Grecu

Pensiile au fost recalculate! Pensionarii primesc diferențe de bani în perioada 11-15 aprilie 2019, prin mandat poștal

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site