RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Surse PSD Pașcani: Mihai Dediu amenință cu excluderea din partid, colegii de Consiliu Local!

Blocarea activității Consiliului Local de către grupul de consilieri PSD, din care face parte și Sorin Olariu de la PMP, a fost dejucată de câțiva aleși social democrați.

Conform unor surse din filiala locală a PSD, Mihai Dediu, Gabriela Nedelcu, Dumitru Pantazi, Vasile Haldan și Ionuț Prodan au fost susținătorii ideii de a nu vota ordinea de zi a ședinței legislativului local, ce a avut loc ieri. Scopul era împiedicarea depunerii jurământului de către consilierii liberali Monica Pleșcan și Mihai Vîrlan.

Această strategie nu a fost însă susținută de toți membrii de partid. Unii dintre ei s-au delimitat de acest plan, într-o ședința ce a avut loc la sediul PSD. Motivul invocat de social democrații care nu au dorit blocarea activității Consiliului Local a fost acela că o astfel de poziție nu-i reprezintă și că ea ar trebui făcută pe proiectele de hotărâre supuse dezbaterii, nu pe chestiuni ce țin de funcționarea și organizarea legislativului local.

Dintre toți cei care au susținut această poziție, consilierul Liliana Perțu, a fost cea luată în colimator de Mihai Dediu. Acesta, venit de câteva luni în partid, Perțu aflată la al doilea mandat, a început să o amenințe cu excluderea din PSD.

  

În acest context, ieri, înainte de ședința de Consiliu Local, o delegația a PSD, din care a făcut parte și Mihai Dediu, a negociat cu reprezentanții PNL votarea ordinii de zi. Dacă cu câteva zile înainte amenințau că nu votează ordinea de zi dacă nu vor avea majoritatea în două comisii de specialitate din Consiliu Local, ieri în contextul amintit anterior, Dediu și colegii săi au făcut un pas în spate și au acceptat să primească președinția Comisiei de Urbanism, fără a avea însă majoritatea în niciuna dintre cele 4 comisii.

Tot ieri, s-a decis ca în ședința următoare de Consiliu Local, Vasile Haldan să fie mutat din comisia de învățământ acolo unde a fost nominalizat de colegii săi, în cea economică.

Related posts

Garda de Mediu, sesizată de Primărie să verifice activitatea ApaVital în Pașcani

Marius Parteni

Rata la BEI achitată și în acest an din taxele pășcănenilor. Șefii Primăriei continuă să se milogească la ARSACIS și ApaVital

Marius Parteni

Gara Pașcani:Trenuri anulate din lipsă de călători

Redacția
Încarcă...