RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Surse PDL: Reproșurile colegilor l-au determinat pe Ioniță să demisioneze. Își negociase funcția de viceprimar în echipa lui Pantazi

La aproape trei luni de zile de la alegerile locale ies la iveală noi amănunte despre modul cum liderii democrat-liberalilor pășcăneni au acționat în campanie.Anunțul lui Ioan Ioniță, din data de 27 iulie, cum că și-a înaintat demisia pe motiv că ar fi obținut un rezultat slab la alegerile din iunie, nu reprezintă motivul real al deciziei sale.

Reproșurile unor colegi de partid, dar și cele din partea unor membri care credeau în liderul local, l-au determinat în realitate pe Ioniță să își anunțe demisia.

Președintele PDL a fost acuzat că și-a negociat funcția de viceprimar în echipa lui Pantazi. Surse din rândul democrat-liberalilor afirmă că acest lucru ar fi fost posibil dacă PSD nu avea majoritate în CL și ar fi trebuit să facă o alianță (chiar și ascunsă) cu o altă formațiune politică. Ce îi nemulțumește pe unii pedeliști este faptul că Ioniță și apropiații săi au cerut celor care intră în contact cu alegătorii să îi îndemne să îl voteze pe Dumitru Pantazi la funcția de primar și echipa PDL pentru Consiliul Local.

  

Nu toată lumea ar fi știut de acest joc, așa că pedeliștii care au crezut în votul de la alegeri și au sperat într-un rezultat favorabil au fost extrem de dezamăgiți.

Un alt lucru care îi nemulțumește pe unii reprezentanți este faptul că nici acum Ioniță nu recunoaște acest lucru, deși și din PSD sunt nume care le-au confirmat înțelegerea.         

În câteva zile la nivel județean va fi desemnat un președinte interimar la PDL, iar cel mai probabil va fi desemnată și o nouă strucutură de conducerea la nivel local. Ioniță nu ar mai fi în cărți și datorită unui alt lucru: și-a anunțat demisia în mediu public cu două zile înainte de referendumul pentru demiterea președintelui, ceea ce pentru mulți a reprezentat un alt motiv de trădare.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Liderul PDL Iași a numit un președinte interimar la PDL Pașcani

Marius Parteni

Pășcăneanul Lucian Rusu este noul secretar general adjunct al Guvernului României

Răzvan Grecu

Candidații din Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău au votat. Toți vor să o ducem mai bine în următorii ani! (VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...