NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Duminică intră în vigoare modificări legislative privind ordinea şi liniştea publică şi statutul poliţistului

Duminica aceasta va intra în vigoare o lege care aduce modificări actului normativ ce sancţionează faptele de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Se vor aduce modificări şi Legii privind statutul poliţistului.

Între schimbări, refuzul legitimării în faţa organelor de poliţie va fi mai aspru sancţionat, la fel – deranjarea liniştii vecinilor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bogdan Ghebaur:  Refuzul de legitimare la solicitarea poliţistului sau refuzul de a oferi informaţii pentru stabilirea identităţii se va pedepsi mai aspru, amendă de la 500 la 1000 de lei; deranjarea liniştii locatarilor – în viitor, aceştia, pentru deranjul, pentru zgomotul produs, pentru distracţiile pe care le fac vor putea primi, dacă săvârşesc aceeaşi faptă într-un interval de 24 de ore, o amendă contravenţională de până la 6.000 de lei.

sursa www.radioiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

„Măcel” în sediul PDL: Preda l-a lovit pe Iordăchioaia. Ioniță demisionează, dacă nu mai e dorit

Marius Parteni

Întâlnirea vicepreşedintelui Senatului României, Florin Constantinescu, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman

Redacția

Presiune pe primari: 15.000 de pesediști ieșeni la mitingul “Pro Familia Tradițională” de la București”. Pantazi se pregătește de concediu!

Marius Parteni
Încarcă...