RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Surse. Ce prevede Certificatul COVID în forma avansată Coaliţiei de ministrul Sănătăţii

În primul rând, sunt variantele deja clasice la nivel european pentru recunoaşterea Certificatului Verde. Mai precis, persoana care îl deţine fie este vaccinată complet, fie a trecut prin boală în ultimele 180 de zile, fie a efectuat un test PCR negativ. 

Însă pe lângă aceste posibilităţi, vor avea un asemenea certificat şi persoanele testate antigen (test rapid) în ultimele 48 de ore şi persoanele care s-au vaccinat cu o singură doză sau cu doză unică. În cazul vaccinării cu o primă doză în cadrul schemei de vaccinare, certificatul are valabilitate până când persoana trebuie să meargă să facă a doua doză.

Aplicarea acestui certificat ar avea loc în moentul în care sunt îndeplinite unele condiţii:

– sunt trei săptămâni de creştere a infectărilor, creştere constatată de INSP. Analiza situaţiei epidemiologice se face de către Institutul Naţional de Sănătate Publică în fiecare zi de luni pentru săptămâna anterioară;

  

– coeficientul de creştere trebuie să fie de cel puţin 1,5 ori la fiecare săptămână. În momentul în care această condiţie de creştere constatată timp de trei săptămâni este îndeplinită, certificatul intră în vigoare la 72 de ore (trei zile) de la această constatare.

O problemă la nivelul Coaliţiei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Focșănean săltat de polițiști în timp ce împărțea reviste cu informații false despre vaccinarea Covid

Redacția

Germania amenință Afganistanul cu izolarea internațională după instalarea noului guvern: ”Sperăm că vor transmite semnalele necesare”

Redacția

PSD publică pe Facebook alte imagini cu Clotilde Armand din seara numărării voturilor de la Primăria Sectorului 1

Redacția
Încarcă...