RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA: Numărul consumatorilor de cannabis, mai mare decât al celor care consumă zilnic alcool

Numărul americanilor care consumă cannabis zilnic l-a depăşit, pentru prima oară, pe cel al americanilor care consumă alcool la fel de regulat, arată un studiu publicat de The Associated Press, preluată de News.ro.

Fermă de canabis în SUAFoto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

În 2022, se stimează că 17,7 milioane de americani au declarat că consumă marijuana zilnic sau aproape zilnic, în timp ce 14,7 milioane declarau că beau alcool zilnic sau aproape zilnic, potrivit unei analize a unor date dintr-o anchetă naţională.

  

În 1992, când consumul de „iarbă” era mult mai scăzut, mai puţin de un milion de persoane declarau că consumă marijuana zilnic sau aproape zilnic. Alcoolul este în continuare consumat pe scară largă în Statele Unite.

Acest studiu, publicat miercuri în revista ştiinţifică Addiction, compară consumul zilnic sau aproape zilnic al celor două substanţe. Din 1992 şi până în 2022, nivelul declarării consumului zilnic sau aproape zilnic al canabisului pe locuitor a crescut de 15 ori.

Autorul studiului, Jonathan Caulkins, recunoaşte în lucrare că oamenii pot fi mai înclinaţi să-şi declare consumul de cannabis, deoarece această practică este tot mai acceptată social, spre deosebire de anii 90,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Lista preliminară a stranierilor convocați de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Israel și Kosovo

Redacția

CCR respinge sesizarea USR privind bugetul pe 2022. Legea merge la promulgare

Redacția

OFICIAL Kylian Mbappe a semnat cu Real Madrid

Redacția
Încarcă...