NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA blochează vânzările unor cipuri de inteligență artificială către China, pe măsură ce se intensifică represiunea în domeniul tehnologiei

Producătorul de cipuri Nvidia a declarat că oficialii americani i-au spus să oprească exportul către China a două cipuri de calcul de top pentru activități de inteligență artificială, o măsură care ar putea afecta capacitatea firmelor chineze de a efectua activități avansate, cum ar fi recunoașterea imaginilor, relatează The Guardian.

Miercuri, compania a declarat că interdicția, care afectează cipurile sale A100 și H100, concepute pentru a accelera sarcinile de învățare automată, ar putea interfera cu finalizarea dezvoltării H100, cipul emblematic pe care Nvidia l-a anunțat anul acesta.

Nvidia a afirmat că oficialii americani i-au spus că noua regulă „va aborda riscul ca produsele vizate să fie utilizate sau redirecționate către o «utilizare finală militară» sau către un «utilizator final militar» în China”.

Solicitat să comenteze, Departamentul american al Comerțului nu a dorit să spună ce criterii noi a stabilit pentru cipurile de inteligență artificială care nu mai pot fi livrate în China, dar a precizat că își revizuiește politicile și practicile legate de China „pentru a ține tehnologiile avansate departe de mâini greșite”.

Advertisements
Advertisements
  

„Deși nu suntem în măsură să schițăm modificări specifice ale politicilor în acest moment, adoptăm o abordare cuprinzătoare pentru a pune în aplicare acțiunile suplimentare necesare legate de tehnologii,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO: Accident spectaculos, cu 6 mașini implicate, filmat într-o intersecție

Redacția

Secretarul general al TNL, demis din funcții, în urma scandalului generat de injuriile tinerilor liberali la adresa PSD

Redacția

Moarte învăluită în mister în Spania. Cum a sfârşit o româncă de 31 de ani, plecată la Madrid pentru un trai mai bun

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site