RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

STUDIU Urșii polari din Groenlanda au fost nevoiţi să se adapteze din cauza încălzirii globale

În Groenlanda, în condiţiile în care schimbările climatice îi forţează să-şi adapteze drastic regimul alimentar şi habitatul, urşii polari dau dovadă de o flexibilitate considerabilă, susţine o echipă de cercetători de la Universitatea din Copenhaga, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Un studiu al genomului unor exemplare de urşi polari a arătat că de la sfârşitul ultimei ere glaciare, în urmă cu aproximativ 12.000 de ani, „atunci când temperaturile au crescut, banchiza s-a diminuat, ceea ce a redus habitatul urşilor polari şi i-a forţat să se deplaseze mai spre nord”, a explicat Michael Westbury, coautor al unui studiu pe acest subiect publicat în revista „Science Advances”.

La începutul perioadei interglaciare, creşterea temperaturilor a dus şi la o scădere a populaţiei de urşi, a subliniat el.

Cu toate acestea, în pofida preocupărilor privind supravieţuirea acestor carnivore – specia fiind clasată din 1982 în rândul populaţiilor vulnerabile la schimbările climatice – „urşii polari se descurcă relativ bine”, a estimat lectorul de la Universitatea din Copenhaga.

  

„Ar putea fi mai adaptabili decât se credea anterior (…) aceasta este mai degrabă o surpriză”, a adăugat el.

Recent, oamenii de ştiinţă au identificat o nouă populaţie de urşi polari în sud-estul Groenlandei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

UPDATE Trei români răniți în accidentul uriaș din Ungaria, cu 42 de mașini implicate/ Carambolul s-a produs pe o autostradă, din cauza unei furtuni de praf care a redus brusc vizibilitatea/ Unele autoturisme au luat foc

Redacția

Marcel Ciolacu oferă asigurări că pensiile vor fi majorate de la 1 ianuarie. Despre angajările la stat: „Nu am sunat pe nimeni să-mi angajeze pe cineva”

Redacția

Cîţu: PNRR este aprobat pentru România, aşa cum am spus, înainte de finalul acestei luni. Până la finalul anului vor veni banii

Redacția
Încarcă...