NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Amenzi de până la 2500 de lei pentru această greșeală banală! Ce sancțiuni rămân în continuare în vigoare, după 1 iunie 2020

Deși începând cu data de 15 mai, autoritățile au dispus relaxarea mai multor măsuri impuse anterior pentru a limita răspândirea cu virusul SARS-CoV-2. Însă, este foarte important de știut că unele amenzi rămân în vigoare, chiar dacă autoritățile au impus ridicarea unor restricții.

Pentru ce pot fi românii amendați pe perioada stării de alertă

În contextul pandemiei globale declanșate de COVID-19, România se află la jumătatea stării de alertă, perioadă care a marcat introducerea mai mult multor relaxări ale restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență. Totuși, românii trebuie să aibă în vedere faptul că autoritățile pot acorda sancțiuni. Legea care a reglementat introducerea stării de alertă, ce a fost votată în Parlament, stabilește sancțiuni contravenționale cuprinse între 500-15.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor impuse de actul normativ.

Astfel, românii care nu vor respecta purtatul măștilor vor fi nevoiți să scoată din buzunare între 500-2500 de lei. Potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial, purtatul măștii în spațiile închise, în spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, dar și la locul de muncă, devine obligatoriu.
Pentru nerespectarea izolării la domiciliu, românii ar putea plăti între 1000 și 5000 de lei, în timp ce participarea la mitinguri este sancționată cu o valoare cuprinsă între 500-2500 de lei.

Important de precizat este faptul că românii care sunt amendați, pe perioada stării de alertă, pot plăti jumătate din suma amenzii în termen de 15 zile de la data aplicării. Contravențiile și amenzile au fost introduse prin amendamente la Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

  

BZI

Advertisements

Related posts

Adolescentă de 15 ani dispărută fără urmă de 2 zile, nimeni nu știe unde ar putea fi

Redacția

O postare pe reţelele de socializare ne poate aduce hoţii în casă. Campanie a Poliţiei pentru prevenirea spargerilor de locuinţe

Redacția

Bugetarii vor avea trei zile libere suplimentare de Sarbatori: 27, 31 decembrie si 3 ianuarie

Redacția
Încarcă...