NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Stoltenberg: Ca Ucraina să ajungă membru NATO, mai întâi trebuie să rămână independentă

Șeful NATO a afirmat că cea dintâi condiție pentru ca Ucraina să devină membru NATO este să iasă învingătoare din războiul purtat de Rusia pe teritoriul său și să rămână un stat suveran.  

Șeful NATO a arătat că aliații ajută Ucraina să câștige răboiul purtat de ruși FOTO Arhivă

Șeful NATO a arătat că aliații ajută Ucraina să câștige răboiul purtat de ruși FOTO Arhivă

„Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să ne asigurăm că rămâne o națiune suverană”, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, fiind întrebat dacă nu sunt speranțe false în privința aderării statului la Alianța Nord-Atlantică. 

  

În același timp, Stoltenberg a explicat că pentru a face acest lucru NATO trebuie să mobilizeze cât de mult suport militar și economic poate. 

Advertisements

„Orice ați crede despre când poate Ucraina să adere la NATO, o condiție extrem de importantă este ca Ucraina sa caștige”, a mai subliniat Stoltenberg, arătând că trebuie dezvoltat un parteneriat practic și politic cu Ucraina, fiind nevoie și de îndepărtarea statului de era societică, în ceea ce privește doctrina și echipamentele.

Advertisements

Totodată, arătând că este un drum lung până la calitatea de membru întreg, Stoltenberg a subliniat că „cel mai important pas este să ne asigurăm că Ucraina câștigă”. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Tentativă de asasinat în Ucraina / Peste zece focuri de armă au fost trase în mașina în care se afla principalul consilier al președintelui Zelenski

Redacția

Doi francezi şi un belgian au fost acuzaţi de spionaj în Iran, în contextul intensificării prigoanei împotriva protestelor după moartea Mahsei Amini

Redacția

Trăiesc coşmarul vieţii lor: Locuitorii din Toreţk (Bahmut) nu au apă, căldură, gaz, iar magazinele sunt închise – reportaj Agerpres

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site