NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Statul vrea să se împrumute direct de la români

Premierul anunţă lansarea titlului de stat Fidelis Centenar care costă 100 lei, scadent în 2018, cu dobândă 2,15%.

 

Premierul Dacian Cioloş a anunţat lansarea unui titlu de stat „Fidelis Centenar” dedicat aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, acestea având scadenţa peste doi ani şi o dobândă de 2,15% pe an, iar în opinia şefului Executivului emisiunea este accesibilă pentru „orice categorie de cetăţean”. „Un titlu de stat, de data aceasta, costă 100 de lei, tocmai pentru a fi mai accesibil pentru orice categorie de persoane care doreşte să investească şi să economisească folosind acest sistem, cu o scadenţă în 2018, cu o dobândă fixă şi sigură de 2,15% pe an. Doresc să mulţumesc celor patru bănci care s-au alăturat acestui proiect, BCR. BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi, înţeleg că dincolo de cele patru bănci, titluri de stat se vor putea tranzacţiona şi la Bursa de Valori Bucureşti”, a spus premierul, joi, la Palatul Victoria, cu ocazia lansării titlurilor de stat „Fidelis Centenar”.

  

Dacian Cioloş a precizat că emisiunea de titluri de stat este dedicată aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, se adresează unei pături largi de investitori în asemena instrumente financiare, dar are şi „o componentă economică foarte clară”. „Este o investiţie sigură, o investiţie garantată de stat, unde dobânda şi câştigul pentru capital sunt şi venituri neimpozabile. şi sunt, aşa cum a fost gândită această emisiune de titluri de stat, accesibile pentru orice categorie de cetăţean. Pornind de la angajaţi, de la funcţionari, studenţi, pensionari, pot să fac o investiţie şi, în acelaşi timp, să-şi economisească banii pe care îi au investind în aceste titluri care sunt sigure”, a arătat Cioloş.

Premierul a mai anunţat că suma maximă ce se poate investi în titluri este 100 de mii de lei, iar în perioada de scadenţă de doi ani dacă cineva doreşte să vândă aceste titluri o poate face prin Bursa de Valori. Totodată, Dacian Cioloş a mai spus că la scadenţă se vor acorda 100 de premii a câte 1.000 de lei, câştigătorii urmând să fie desemnaţi prin tragere la sorţi. Ministerul de Finanţe va pune în vânzare titlurile de stat luni, iar pe materialele de informare este scris: „Eşti ROMAN şi asta face toţi BANII. La scadenţă, titlurile de stat te răsplătesc GARANTAT”. 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Aleșii locali cer măsuri de fluidizare a traficului în zona școlii I. Cantacuzino, după ideea amenajării unei grădinițe!

Marius Parteni

Primăria are de astăzi un nou purtător de cuvânt

Răzvan Grecu

Igienizarea subsolurilor blocurilor, propunere în plină pandemie, uitată de șefii Primăriei!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site