NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Stația de epurare va fi exploatată de PSA. O firmă de consultanță va stabili cum va fi delegat serviciul de apă

PSA Pașcani urmează să primească dreptul de exploatare a stației de epurare aparținând Consiliului Local al municipiului. Joi, 18 decembrie, aleșii locali vor trebuie să se pronunțe pe marginea unui proiect cu privire la aprobarea actului adițional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de apă și de canalizare încheiat în anul 2012 între Primărie și Prest Serv Apă.

Este vorba despre un act adițional, anterior delegării serviciului de apă către ApaVital Iași.     

După ce aleșii locali îl vor aproba, PSA trebuie să stabilească un tarif pentru aceste servicii care va fi supus avizării celor de la ANRSC.

  

În acest context, proiectul trebuie aprobat de consilieri și asumat de primarul municipiului Pașcani, astfel încât societatea să primească din partea ANRSC avizul pe tariful utilizat pentru acest serviciu prestat. Este necesar deoarece la delegarea contractului către ApaVital s-a exceptat această componentă a serviciului de alimentare cu apă și canalizare. Ea este pondere a proiectului ISPA, un obiectiv care are o valoarea finală de 16 milioane de euro. După ce se semnează este necesar un tarif care va fi avizat de ANRSC. PSA are nevoie de el să poată încheia contract de servicii cu prestatorul care are celelalte componente ale serviciilor de apă și canalizare”, a explicat secretarul Mircea Zuzan.   

Advertisements

Practic prin aprobarea acestui act adițional PSA va putea factura către ApaVital serviciile de epurare a apelor uzate, care până la această dată nu au fost achitate de către operatorul județean.

Un alt proiect care se află pe ordinea de zi și are legătură cu acest subiect este cel cu privire la achiziționarea serviciilor de elaborare a studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor de delegare a gestiunii serviciului de apă, a documentației privind organizarea și derularea procedurii de atribuire a gestiunii.

Advertisements

Trebuie desemnată o firmă de consultanță care să întocmească un studiu de oportunitate și documentația de atribuie a contractului de delegare către un nou operator al acestui serviciu. Aici sunt niște condiții care trebuie îndeplinite. Prin acest studiu specialiștii vor stabili și modalitatea de delegare a serviciului, criteriile și un proiect de regulament de funcționare a acestui serviciu. Soluția va fi prezentată Consiliului Local pentru a fi însușită, iar pasul următor este cel de a efectua delegarea”, mai spune secretarul Zuzan.   

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Coșmarul pășcănenilor din zona vale se prelungește. Cea mai importantă componentă a PIDU începe peste 10 zile

Teona Gherasim

Recomandări ale autorităţilor sanitar-veterinare şi de protecţie a consumatorilor

Redacția

Capace de canalizare acoperite cu asfalt, pe strada Moldovei din Paşcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site