RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Statele Unite critică Ungaria pentru legea suveranității

Statele Unite au denunțat miercuri o lege ungară privind „protecția suveranității naționale”, calificând-o drept „incompatibilă cu statul de drept”, potrivit AFP.

Viktor OrbanFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Săptămâna trecută, parlamentul ungar a adoptat o serie de măsuri care instituie o autoritate de supraveghere responsabilă de prevenirea „interferențelor străine” în procesul electoral, cu pedepse cu închisoarea aferente.

  

Menit să „protejeze suveranitatea” țării, acest pachet legislativ este considerat de criticii premierului Viktor Orban drept o nouă ofensivă pentru a pune botniță opoziției, controalelor și echilibrelor.

O autoritate specializată, înscrisă în Constituție, va fi înființată. Aceasta va avea misiunea de a „identifica și investiga organizațiile care primesc bani din străinătate” cu scopul de a „influența opțiunea alegătorilor”.

În noiembrie, Mate Kocsis, liderul grupului parlamentar al Fidesz, a explicat că „această legislație închide ușa oricărei forme de fraudă electorală și prevede pedepse de până la trei ani de închisoare pentru oricine folosește fonduri străine într-o campanie”.

„Statele Unite sunt îngrijorate de decizia de astăzi a guvernului ungar de a promulga o nouă lege care îi oferă instrumente draconice care pot fi folosite pentru a-i intimida și pedepsi pe cei ale căror opinii nu sunt împărtășite de partidul Fidesz,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Preşedintele Grupului Banca Mondială, în vizită oficială în România

Redacția

SONDAJ INSCOP: Criza politică a umflat AUR care e la aproape opt procente peste USR/ PSD crește și el

Redacția

Matthias Maurer, aflat bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, se pregăteşte să revină pe Terra

Redacția
Încarcă...