RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Start Magia Baloanelor! Festivalul a debutat astăzi în aplauzele participanților

A început evenimentul mult așteptat de o țară întreagă! Magia Baloanelor cu aer cald din Moldova a înălțat astăzi primul balon. Oamenii s-au grăbit să facă fotografii și să le ridice pe rețelele de socializare.

 

Evenimentul se desfăşoară în satul Războieni, comuna Ion Neculce. Festivalul aduce pentru prima dată în zona Moldovei, un spectacol de culoare al baloanelor cu aer cald şi promovează zborul cu balonul, atât în văzduh, cât şi ancorat.

  

Spectacolul colorat al baloanelor va fi completat de diverse activități atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari: diferite tipuri de ateliere (codițe colorate, facepainting, pictură, desene cu nisip colorat), activități sportive (tir cu arcul, mini-escalada) sau jocuri pentru copii (tobogan gonflabil, trambulina). Vizitatorii vor putea achiziționa produse și servicii artizanale (henna, bijuterii, decorațiuni lavanda etc) și își pot potoli setea și foamea cu o varietate de băuturi, gustări și mâncăruri delicioase. Momentele petrecute în cadrul festivalului vor fi presărate, bineînțeles, cu muzică bună, veselie și emoție.

Anul acesta vor fi opt piloți, iar baloanele vin din România, Franța şi Republica Moldova. Lansările în masă ale acestora vor avea loc de două ori pe zi, la 06.45 și 18.30 , în funcţie de vreme. De asemenea, vor fi organizate sesiuni de zbor captiv.

Zborurile captive îţi oferă un pic din senzaţia zborului cu aer cald fără a părăsi locul festivalului. Baloanele sunt ancorate la sol cu frânghii de aproximativ 15-20 m. Când te urci în nacelă, balonul se înalță până când frânghiile sunt întinse la maxim şi apoi coboară. Zborurile captive durează în jur de 5 minute şi se pot face atât timp cât vântul este calm.

Oamenii s-au grăbit încă de la primele ore ale dimineții să-ți rezerve un loc. Printre cei care au manifestat interes pentru acest eveniment se numără și Cabral și soția lui. 

“Zborurile vor avea loc după-amiază, de la ora 18:30, fără rezervări, pe principiul „primul venit, primul servit” (cu excepţia zborurilor oferite partenerilor, care au prioritate). La zborurile captive nu există limită de vârstă sau înălţime. Atât noi, cât și piloții vom depune eforturi ca toți cei interesați să beneficieze de experiența zborului captiv, însă apelăm și la înțelegerea doritorilor în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla”, declară organizatorii.

Ascensiunele în masă ale baloanelor vor avea loc dupa cum urmează:

Vineri, 19 mai           – 6.45 am si 6:30 pm

Sambata, 20 mai       – 6.45 am si 6:30 pm

Duminica, 21 mai     – 6.45 am si 6:30 pm

Ascensiunile în masă sunt direct dependente de vreme.

Programul complet al evenimentul îl găsiți aici:

{jcomments off}

 

 

Related posts

Nunta de aur sărbătorită la Primăria Răchiteni

Redacția

Cod galben de averse și descărcări electrice în județul Iași

Redacția

Sală plină la premiera piesei de teatru ,,Câinii cu colaci în coadă”

Ema Roman
Încarcă...