RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Sportiva bielorusă hărțuită de regimul Lukașenko și-a vândut o medalie cu 21.000 de dolari. Ce vrea să facă Țimanovskaia cu banii

Atleta Kristina Țimanovskaia, fugită din Belarus după incidentul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și-a vândut una dintre medaliile sale contra sumei de 21.000 de dolari. Ea spune că va dona banii pentru a ajuta sportivi “au suferit” ca ea.

“Medalia a fost plătită de un cumpărător din SUA, cu un istoric foarte solid privind tranzacțiile pe eBay”, a anunțat ONG-ul Belarusian Sport Solidarity Foundation, potrivit The Moscow Times.

BSSF, o organizație care sprijină sportivii hărțuiți de putere, a spus că medalia de argint a Kristinei Țimanovskaia, câștigată la Jocurile Europene de la Minsk, în 2019, a atras “foarte mult interes” din partea colecționarilor și dealerilor de artă.

“Nu mă așteptam să obțin atâția bani pe medalie”, a declarat sportiva, potrivit BSSF, adăugând că este “foarte fericită”. 

  

Atleta a mai spus că are de gând să doneze banii pentru a ajuta alți sportivi care “au suferit” ca ea.

Kristsina Tsimanouskaya, atleta din Belarus care a refuzat să se întoarcă în țară la ordinele regimului Lukașenko, a primit azil în Polonia, alături de soțul ei, după ce a refuzat să se întoarcă în Belarus,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

La mulţi ani, maestre! Neculai Tarcan, la 60 de ani: “îmi doresc cât mai mulţi rugbyşti în lotul naţional”

Ema Roman

CSM Kosarom a învins cu 3-0 CSMS Iaşi

Răzvan Grecu

Parohia Sf.Gheorghe din Lunca Pașcani s-a calificat în etapa finală la Campionatul de Fotbal al Arhiepiscopiei Iașilor

Oana Cordoneanu
Încarcă...