NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Spital evacuat din cauza unui paznic care s-a jucat cu sprayul lacrimogen. Pacienții, scoși afară cu tot cu paturi

Un întreg spital de Geriatrie a fost evacuat din cauza unui miros înţepător. Cadrele medicale din Ştefăneşti, judeţul Argeş, s-au temut de o scurgere de gaze şi de o eventuală explozie.

Panica a fost instaurată de către un paznic. Acesta s-a jucat cu sprayul lacrimogen aflat în dotare, iar când a văzut toată nebunia creată, nu a recunocut nimic.

Luat la întrebări de oamenii legii, acesta a spus că a vrut să se apere de un câine.

Medicul de gardă a simţit un miros înţepător pe holurile spitalului şi s-a efectuat de îndată procedura de evacuare. Dacă unii dintre pacienţi au reuşit să se autoevacueze, alţi 5 pacienţi au avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale. Aceştia au fost scoşi cu tot cu paturi.

  

”Se simţea un miros foarte înţepător şi iritant atât pentru personal, cât şi pentru pacienţi. Am evacuat pacienţii şi personalul şi am sunat la 112 conform procedurilor pe care le avem”, a declarat dr. Valentina Golian, directorul medical al spitalului din Ștefănești.

Reprezentanții firmei de pază care se ocupă de spital spun că prima explicaţie a colegului lor a fost că a încercat să se apere de un câine. Însă, paznicul nu a recunoscut imediat acest lucru, ci doar după ce polițiștii l-au luat la întrebări. Iar în final a susţinut faptul că se juca cu sprayul lacrimogen.

”Potrivit măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN nu s-a constatat a fi în interior scurgeri de gaze, se presupune că a fost o descărcare de gaz lacrimogen”, a anunțat ISU Argeș.

În cele din urmă, pacienții au fost duși înapoi în saloane, în siguranță, iar paznicul s-a ales cu o amendă de 300 de lei.

observator

Advertisements

Related posts

Cazuri incredibile în Spania! Bătrâni găsiți morţi în paturile lor

Redacția

Prognoza METEO pentru următoarele patru săptămâni. Sunt anunțate ploi abundente și temperaturi mai scăzute

Redacția

Primul weekend de după starea de urgență vine cu temperaturi aproape caniculare

Redacția
Încarcă...