RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Spectacol artistic și expoziție de Ziua Națională a Culturii, la Casa de Cultură

Împlinirea a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu va fi marcată și la Pașcani. Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” organizează săptămâna viitoare două activităţi dedicate „Luceafărului poeziei româneşti”.

Luni, pe holul instituției vor fi expuse desene realizate de elevii unităților de învățământ din municipiu. Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul acestei luni.„Pentru data de 15 ianuarie, zi în care îl sărbătorim pe Mihai Eminescu, Casa Municipală de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani are prevăzut un spectacol artistic și vom avea și o expoziție de desene realizată de către elevii din municipiul Pașcani. Această expoziție de desene care va fi găzduită pe holul institușie va putea fi vizitată începând cu data de 15 ianuarie până la sfârșitul lunii”, a declarat Daniela Calistru, directorul Casei de Cultură.

Spectacolul artistic nu a fost programat încă, întrucât elevii sunt în vacanță, iar activitatea este coordonată de profesori de la școli.„Spectacolul artistic va avea loc în cursul săptămânii viitoare deoarece, prima zi de școală va fi 15 ianuarie, iar copiii trebuie să se pregătească pentru acest spectacol. Ca de obicei această activitate este realizată în colaborare cu Liceul Teoretic Miron Costin și Colegiul Național Mihail Sadoveanu”, a spus Daniela Calistru.

  

Poetul național al românilor şi membru de onoare post-mortem al Academiei Române, Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850, la Botoșani și a decedat pe 15 iunie 1889, la București. A fost poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară prostumă drept ce mai importantă voce poetică din literatura română.  

Related posts

Elevii şi preşcolarii din Judeţul Iaşi vor primi lapte şi corn din prima zi a noului an şcolar

Redacția

Vară educativă cu ”Bibliovacanța”, la Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Un părinte acuză conducerea Grădiniței numărul 3 din Pașcani că încasează fondul clasei din care nu face nimic. Conducerea unității neagă acuzațiile

Răzvan Grecu
Încarcă...