RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SONDAJ: 61% dintre angajați sunt foarte îngrijorați de scăderea veniturilor și a puterii de cumpărare în contextul măsurilor fiscale propuse de Guvern

61% din populația ocupată se declară îngrijorată cu privire la impactul măsurilor guvernamentale asupra veniturilor personale și puterii de cumpărare, fiind preocupată și de stabilitatea economică a țării. Dintre măsurile anunțate, o majoritate semnificativă de peste 65% dintre respondenți consideră că măsura taxării suplimentare cu 10% pentru tichetele de masă, dar și TVA-ul unic vor avea impact negativ direct asupra veniturilor angajaților, potrivit unui sondaj realizat de compania Novel Research în rândul populației ocupate din România, cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani.

Conform sondajului, marea majoritate a angajaților din România (peste 82% dintre respondenți declarându-se la curent cu modificările fiscale propuse de Guvern) sunt preocupați, se informează cu privire la modificările fiscale anunțate și analizează impactul pe care acestea îl pot avea la nivel personal.

La nivel general, dacă 7 din 10 angajați sunt îngrijorați de impactul măsurilor guvernamentale asupra puterii de cumpărare, aproape 8 din 10 angajați cred că noile măsuri vor avea efecte negative asupra evoluției prețurilor la produse și servicii, accentuând astfel inflația.

Dintre toate modificările anunțate, măsurile ce privesc TVA-ul unic de 19% și creșterea taxării tichetelor de masă cu 10% sunt apreciate de o majoritate semnificativă (69%,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bruxelles a făcut primul pas pentru impunerea unui plafon flexibil pentru preţul gazelor

Redacția

Scandal și amenințări în coaliție: De ce joacă Florin Cîțu la rupere și cum se repliază USR-PLUS. Ce știm până acum

Redacția

57.000 de români cer redeschiderea “Dosarului 10 august”

Redacția
Încarcă...