NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Societatea Civilă solicită dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre ce va stabili cum se încheie convențiile individuale pentru apă

Intenția Primăriei municipiului Pașcani de a promova și adopta într-o ședință extraordinară un proiect de hotărâre prin care să se adopte convenția în cadru de facturare individuală a consumurilor de apă și de canalizare, a fost criticată de reprezentanții societății civile.

 

Aceștia doresc ca proiectul să fie mai întâi suspus unei dezbateri publice la care cetățenii să participe și să propună amendamente. Reacția celor din societatea civilă a avut loc în cadrul emisiunii „De vorbă cu strada”, difuzată ieri de Actualitatea TV.

„La cât de mult sunt cetățenii afectați, mi se pare normal să fie o dezbatere publică”, a atras atenția Romel Vântur.

O altă opinie a fost a lui Dumitru Popa. El consideră că adoptaterea acestei hotărâri fără a parcurge pașii prevăzuție de lege, ar putea fi un motiv de nulitate.„Legea 215/2001 impune că atunci când sunt chestiuni de interes public să fie organizate dezbateri publice. Mă mai gândesc, așa, că vor să aprobe această hotărâre cu convențiile pe repede înainte, până trece campania și votează lumea cu ei, iar mai apoi vine ApaVital și atacă în contencios hotărârea de Consiliu Local că nu a fost dezbatere publică, o anulează și pa la revedere”, a explicat Dumitru Popa.

 Menționăm că, deși se vorbeste despre aceste convenții de mai bine de două săptămâni de zile, până acum Primăria municipiului Pașcani nu a postat proiectul de hotărâre pe site-ul oficial pentru a fi adus la cunoștința cetățenilor.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Muzeul Municipal va funcționa în fostul sediu al Poliției Locale. Parteneriat pentru viitorul Cantinei Sociale

Răzvan Grecu

Veste bună: Toate drumurile județene sunt deschise traficului rutier

Teona Gherasim

Dictatorul Dumitru Pantazi răspunde militanților anti ApaVital: interzice mitingurile în zonele centrale ale municipiului! (DOC)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site