NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Slujbă de pomenire la mormintele părinților lui Mihail Sadoveanu

 Noiembrie reprezintă pentru pășcăneni Luna Culturii și este dedicată marelui scriitor Mihail Sadoveanu.

 

 Anul acesta, Zilele Sadoveanu au ajuns la cea de-a XLIII-a ediție. De 43 de ani, amintirea marelui scriitor este evocată prin diferite activități, iar pășcănenii omagiază o personalitate care a însemnat mult nu doar pentru municipiul nostru, cât și pentru țară.

Astăzi, în jurul orei 11.00, la biserica „Înălțarea Domnului”, directoarea Casei de Cultură Pașcani, directoarea Colegiului Național Mihail Sadoveanu și alți invitați care promovează personalitatea sadoveniană s-au adunat pentru a participa la slujba de pomenire a celor trecuți în neființă, care au reprezentat adevărate repere pentru evoluția scriitorului. Invitații, împreună cu protopopul Postolachi au mers la mormintele părinților lui Sadoveanu, dar și la mormântul învățătorului acestuia pentru a face o pomenire după datinile creștine.

Iată-ne în această frumoasă zi de 5 noiembrie, în care noi pășcănenii ne aducem aminte de personalitățile orașului și mai ales de cel care s-a născut astăzi, marele scriitor Mihail Sadoveanu. Cei care au organizat și anul acesta „Zilele Sadoveanu” au poposit și în lăcașul nostru de cult pentru a face Stântă Pomenire scriitorului și părinților acestuia, Alexandru și Profira care sunt înmormântați aici, în cimitirul nostru, dar nu l-am omis de la slujba de pomenire nici  pe învățătorul care i-a călăuzit pașii lui Mihail, respectiv Domnu Trandafir. Pentru români, Sadoveanu rămâne cu siguranță o personalitate care s-a născut aici, dar pentru noi rămâne o personalitatea pe care avem datoria să o descoperim mai ales din ceea ce a scris despre locurile unde a copilărit”, ne-a declarat protopopul Pavel Postolachi.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Cine a fost Sfântul Ioan Botezătorul? Semnificația sărbătorii din 7 ianuarie

Redacția

Sâmbătă, pelerinaj de Florii în centrul Pașcaniului

Ema Roman

Vladimir Nabokov-un maestru al deghizărilor.Tema prelecțiunii de sâmbătă de la Casa de Cultură, susținută de o profesoară din Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site