RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Singur de două decenii în satul ascuns în munți. Viața pustnicului de 82 de ani din Stăuini

Costică, un român de 82 de ani, rămas singur de aproape două decenii, se numără printre puținii localnici din satul Stăuini din Hunedoara, o așezare izolată de munte, traversată de un drum forestier care se afundă în munți.

Vreo cinci-șase oameni locuiesc în satul Stăuini din Hunedoara, izolat în Munții Metaliferi la capătul unui drum forestier care urcă din vecinătatea Cheilor Madei și a satului Mada, afundându-se în valea adâncă traversată de un pârâiaș.

În cea mai îndepărtată casă din satul Stăuini din Hunedoara locuiește Costică (Augustin Mariș), un vârstnic de 82 de ani, rămas singur de aproape două decenii, după ce soția s-a a murit. Nici în tinerețe, bărbatul nu a dus-o prea bine, își amintește bărbatul.

„Nu am putut lucra, pentru că pe când să lucru m-am îmbolnăvit, s-a îmbolnăvit mama soacră, s-a îmbolnăvit femeia și, iaca, de 17 ani, pe 18 ani, sunt numai singur. Soția mi-a murit, copilul este plecat la Sărăcâmb, iar soția lui la Deva. Acum am un ajutor de vreo 170 de lei, dar ce să îmi iau de acești bani, că nu mă mai pot duce singur la boltă. Abia mai ies din casă”, spune Costică.

  

„Bolta”, magazinul despre care vorbește Costică, se află peste munții tăiați de Cheile Madei din Hunedoara, la vreo 20 de kilometri pe șosea și mai puțini pe potecile știute de localnici.

Bătrânul ține un câine în gospodăria sa modestă, care îi mai alină singurătatea. A avut și un televizor alb-negru și un radio, însă televizorul s-a stricat, iar radioul îl mai folosește uneori, dar cu gândul că nu îi vor mai ajunge banii să plătească energia electrică, folosită doar pentru becul din odaie.

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Motivele sinuciderii steward-ului din Iași. O scrisoare de adio răvăşitoare

Redacția

Anual sunt înregistrați peste o mie de pacienți cu depresie la Spitalul de Psihiatrie Socola

Redacția

Aproximativ 10.000 de copii din Lespezi, Pipirig și Podu Iloaiei s-au distrat cu Gașca Zurli, în Tabăra din pridvorul satului

Redacția
Încarcă...