RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt prăznuiţi de către Biserica Ortodoxă și cea Catolică la dată de 29 iunie a fiecărui an. Aceştia sunt sărbătoriţi împreună datorită faptului că ambii s-au săvârşit la Roma. Sfântului Apostol Pavel i s-a tăiat capul iar Sfântul Apostol Petru a fost răstignit cu capul în jos. 

Biserica din Ruginoasa, cu hramul închinat celor doi sfinți, a fost astăzi plină de enoriași, care au venit să asculte slujba dar și pentru pomenirea morților. Totodată, aceștia și-au serbat preotul paroh, Pavel Pavel, de care s-au arătat mândri și bucuroși că le binecuvântează comuna. 

Conform Sinaxarului, moaştele celor doi apostoli au fost puse împreună. Conform cercetărilor recente, Petru a fost răstignit în anul 64, iar Pavel a fost decapitat în anul 67. Petru şi Pavel sunt, de asemenea, autori a unor epistole incluse de către Biserica în textele canonice ale Noului Testament (Pavel -14; Petru – 2).

  

 Aceştia sunt consideraţi că fiind printre cei mai importanţi oameni care au luat parte la Biserica lui Hristos.

 Petru şi Pavel au fost aleşi de către Iisus Hristos în nişte condiţii deosebite, motiv pentru care aceştia au primit misiuni speciale. Petru era cel mai înaintat în vârstă dintre apostoli dar şi cel mai sensibil şi umat decât toţi. Acesta era descris că fiind o fire nestatornică, vorbind mereu înainte de a gândi. Pavel a fost cel care a lăsat în urmă să principiul fundamental al creştinului ortodox.

 Sfântul Apostol Petru provine din oraşul Betsadia, localitate situată pe malul nordic al lacului Ghenizaret, astăzi cunoscută sub numele de El Aradsch, situată în Siria. Numit la naştere Simon, Petru era fratele Sfântului Apostol Andrei.

 De asemenea, în Sfânta Scriptură este poment faptul că Petru, în momentul în care şi-a început activitatea, era căsătorit.

 Acesta devine ucenic al Mântuitorului în urmă unei partide de pescuit. Acela este momentul care marchează renunţarea lui Petru la toate averile materiale şi decide să îl urmeze pe Iisus, devenind astfel „pescar de oameni”.

 Sfântul Apostol Pavel s-a născut în jurul anului 7, într-o familie de evrei provenind din Tarsul Ciliciei. Numele sau la naştere a fost Saul. Acesta ajunge să înveţe sub îndrumarea rabinului Gamaliel. Totuşi, Pavel nu l-a cunoscut pe Hristos cât timp acesta din urmă a luat formă pământeană.

 În schimb, a fost martor la martirizarea Sfântului Ştefan. Acest lucru îl determina să devină unul dintre cei mai aprigi apărători ai credinţei în Dumnezeu.

 Pavel este botezat de către episcopului Damascului, un om pe nume Anania, moment care marchează schimbarea numelui sau din Saul în Pavel.

 sursa www.7est.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Fructul cu gust de carne care este considerat un adevărat miracol prin conținutul ridicat de vitamine și minerale (Video)

Redacția

Poezia unei pășcănence va fi publicată într-o carte electronică de Ziua Mondială a Păcii

Răzvan Grecu

Pășcăneanca Ana-Maria Roșca a fost premiată în cadrul Concursului Național „Ion Creangă” de creație literară organizat la Iași

Redacția
Încarcă...