NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Senatul rămâne fără șef și în această sesiune. Jocurile de culise din spatele deciziei

Senatul nu va avea un președinte în următoareale două sesiuni, potrivit informațiilor „Adevărul”, locul fiind lăsat liber până la preluarea sa de către Nicolae Ciucă, după rotativa guvernamentală.

Congres extraordinar PNL 10 aprilie 2022 Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / George Calin

Fotoliul de șef al Senatului rămâne liber până la preluarea de către Ciucă FOTO Inquam Photos

În interiorul PNL a existat dilema privind ce vor face în această sesiune cu funcția de președinte a Senatului, în condițiile în care erau mai mulți liberali care ar fi vrut să ocupe a doua funcție în stat, dar și pentru a nu exista o importantă demnitate publică vacantă, mai ales că, potrivit fișei postului, șeful Senatului are numeroase întâlniri cu ambasadori, trimiși ai unor stat și așa mai departe. 

  

Liberalii au decis în ședințele de la începutul noii sesiuni să nu pună pe nimeni pe funcția de președinte, însă Alina Gorghiu va fi cea care va primi din partea Biroului Permanent al Senatului delegarea atribuțiilor numărului unu din for. 

Advertisements

Explicațiile interne

Advertisements

Potrivit jocurilor de culise, două au fost cheile de interpretare ale deciziei liberalilor. Una, mai puțin comentată, din rațiuni de prudență, care merge pe ideea că Nicolae Ciucă nu ar vrea apariția unui nou pol de putere de în partid.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Orban: Interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD

Redacția

Ședință PSD Iași, la Târgu Frumos! Se anunță schimbări

Marius Parteni

Comunicat de presă: Şedinţa CCIE dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova va avea loc în perioada 16-17 iunie, la Bucureşti

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site