NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Senatorul Lazar printre parlamentarii care sustin liberul acces la deciziile publicate in Monitorului Oficial

Cei 4000 de sustinatori ai initiativei de publicare gratuita de catre Statul Roman a Legislatiei Romaniei au un motiv de bucurie: Comisia pentru drepturile omului si Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari a avizat favorabil propunerea legislativa vizand modificarea legii de organizare a Monitorului Oficial in sensul publicarii online in mod gratuit, integral si permanent a Monitorului Oficial, Partea I si Partea a II-a, si timp de 10 zile a celorlalte parti din Monitorul Oficial.

Initiatorii sunt
– Chivu Sorin-Serioja – senator Independent
– Frunda György – senator UDMR
– Lazăr Sorin-Constantin – senator PSD
– Plăcintă Sorina-Luminiţa – senator PD-L
– Saghian Gheorghe – senator PSD.

După ce Comisiile permanente ale Senatului au avizat favorabil MOF gratuit, integral si permanent această propunere legislativă a fost programată pentru dezbatere pe ordinea de zi a Senatului României din data de 15 octombrie 2012.

  

Conform art. 72 alin.(2) și art. 115 alin.(5) din Constituția României republicată, coroborat cu art. 113-115 din Regulamentul Senatului termenul de adoptare tacită a acestei propuneri legislative este de 45 zile, calculându-se de la data de 21 mai 2012.

Termenul s-a împlinit la data de 11 octombrie 2012 ceea ce înseamnă că această intenție legislativă a fost adoptată în mod tacit de către Senatul României.

Redăm mai jos modificările ce au avut loc la Legea 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României prin Legea 257/21.05.2012
1. La articolul 12 după alin.(2) se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:
“(3) actele prevăzute la alin.(1) se publică în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea lor de către Monitorul Oficial.”
2. Articolul 19 se modifică și va avea următorul cuprins:
“Regia Autonomă “Monitorul Oficial” realizează un produs electronic conținând actele publicate, care poate fi accesat gratuit pe internet și este disponibil în varianta pentru citire, permanent pentru actele publicate în Partea I și Partea a II-a, respectiv timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte în ceea ce privește celelalte părți ale Monitorului Oficial.”

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

La Târgu Frumos se investește în viitor. Grădinițele și creșa vor fi complet modernizate

Redacția

Primii colindători la Primăria din Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Ședință festivă la Târgu Frumos: Primarul Vatamanu:”Cetățenii vor avea un primar harnic, devotat și cu foarte multă putere de muncă”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site