NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Senatorul Lazăr atrage atenția asupra importanței profesiei de logoped

Profesia de logoped este una extrem de importantă, dar nu și bine încadrată în sistemul educațional actual. Senatorul PSD Sorin Lazăr a susținut zilele trecute în plenul Senatului o declarație politică, care a avut ca subiect această problemă.

Iată ce susține el: 

 “Cunoastem faptul ca la fiecare inceput de an scolar se depisteaza tot mai multe cazuri de copii care au probleme de vorbire, scriere si citire. Ceea ce nu nu am stiut pana acum se refera la faptul ca sistemul se confrunta cu o lipsa tot mai acuta de specialisti.Exercitarea profesiei de logoped, la momentul actual, nu este clar reglementata. Specialistii din acest domeniu ii intalnim in unele spitale de copii sau  in unele institutii scolare. Practic aceasta profesie este o struto-camila.  Nu e nici psiholog (cu drept de libera practica), nici cadru didactic si nici cadru medical. In România, logopedia există doar ca meserie, existand in Nomenclatorul ocupatiilor dar nu se învaţă ca si specializare în facultăţi de profil. Din aceasta cauza, logopedia se afla intr-o stare de precaritate sociala si institutionala, care a dus, in timp, la disparitia de specialisti si specialitati in institutiile publice. Trebuie sa fim constienti ca logopedia trebuie sa fie recunoscuta sub raportul rolului sau social-economic, ea neservind doar individului cu nevoi speciale si familiei sale, ci si comunitatii”, se specifică în declarația politică.

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Incredibil: Dinu Apăvăloaie, condamnat pentru corupție, este încă membru PSD!

Răzvan Grecu

PNL Pașcani după primul tur al prezidențialelor. “Mulțumim celor prezenți la vot. Se simte dorința unei schimbări și la nivel local”! (Video)

Marius Parteni

Consilierul Mihuț, executat de Pantazi-Zanet. PSD întâmpină greutăţi la întocmirea listei pentru CL, din cauza problemelor primarului cu justiția și cetățenii

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site