NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Senat: Legea privind protecţia avertizorilor în interes public, adoptată

Senatul a adoptat legea privind protecţia avertizorilor în interes public, reexaminată ca urmare a cererii formulate de Klaus Iohannis, fiind preluate obiecţiile formulate de şeful statului.

geoana rfi la senat exista noua majoritate facto camera va fi la fel mimetism politic 81749600 jpeg

Senatul este prim for pentru lege, Camera Deputațiilor având cuvântul decisiv FOTO Arhivă

Au fost înregistrate 76 de voturi pentru, opt împotrivă şi trei abţineri. Legea a fost iniţiată de Guvern, adoptată de Senat şi Camera Deputaţilor, a fost verificată de către Curtea Constituţională şi retrimisă Parlamentului la reexaminare ca urmare a cererii preşedintelui.

  

Actul normativ stabileşte cadrul general în materia protecţiei persoanelor care raportează încălcări ale legii, care s-au produs sau care sunt susceptibile să se producă în cadrul autorităţilor, instituţiilor publice, altor persoane juridice de drept public, precum şi în cadrul persoanelor juridice de drept privat.

Advertisements

Legea vizează transpunerea în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2019/1937 a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 octombrie 2019 privind protecţia persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii.

Advertisements

Potrivit şefului statului, având în vedere că protecţia avertizorilor este o componentă importantă a prevenirii corupţiei, o transpunere necorespunzătoare a Directivei europene în domeniu implică riscul declanşării unei proceduri de infringement, cât şi cel al activării mecanismului de condiţionalitate a fondurilor europene de respectarea principiilor statului de drept.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sorin Cîmpenau anunță că vineri sindicaliștii din învățământ vor avea o întâlnire cu premierul Ciucă

Redacția

Ucraina acuză Germania că îl “încurajează” pe Putin pentru că refuză să ajute Kievul cu arme

Redacția

VIDEO SuperLiga: Petrolul Ploiești continuă parcursul excelent – Prahovenii au învins FC Botoșani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site