RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Femeile curajoase din cel de Al II-lea Război Mondial despre care nu ţi-a spus nimeni la ora de istorie. Una dintre ele a fost cel mai PERICULOS spion

Este cunoscut faptul că, de-a lungul istoriei, puţine femei au reuşit să se impună în faţa părţii masculine, mai ales când a venit vorba de implicarea lor în acţiuni de conflict. Cu toate acestea, reprezentantele sexului frumos au reuşit să dea dovadă de curaj în momentul în care au ajuns pe front.

  

 

Iată câteva dintre femeile care s-au remarcat pe parcursul celei de-a doua conflagraţii mondiale, de partea trupelor aliate:

Virginia Hall

Originară din Baltimore, SUA, aceasta a lucrat ca spion pentru armata americană, în teritoriul francez controlat de guvernul de la Vichy. Virginia Hall a fost foarte cunoscută în rândul membrilor Gestapo, fiind considerată de aceştia drept „cel mai periculos spion al Aliaţilor”.

Advertisements

În momentul în care Statele Unite au intrat în conflict, Virginia a fost nevoită să plece din Franţa, pe cont propriu. Faptul că avea un singur picior nu a împiedicat-o să treacă Pirineii şi să se refugieze în Spania. De aici, a cerut să se întoarcă în Franţa, de data aceasta în teritoriul ocupat de trupele naziste. La Paris, americanca a ajutat la întărirea trupelor Rezistenţei franceze, a adus un aport însemnat la întreruperea căilor de aprovizionare ale naziştilor şi a contribuit la pregătirea terenului pentru ca Aliaţii să declanşeze Operaţiunea Overlord (6 – 25 august 1944).

Advertisements

Citește articolul integral pe Descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

O poliţistă sexy a incendiat IPJ Iaşi pentru o mustrare! Dorea să nu mai fie acuzată de prostie! Deznodamânt previzibil!

Redacția

Alunecare de teren in China: 22 de cladiri s-au prabusit din cauza neglijentei constructorilor.

Redacția

Pierdut certificat constatator SC BLU SATELIT SRL

Redacția
Încarcă...