NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Semnalul 4G slab sau inexistent în 12 din cele 43 de localități aflate în scenariul roșu nu permite desfășurarea școlii online din 14 septembrie

Calitatea semnalului 4G în rețelele de telefonie mobilă pentru 12 din cele 43 de localități aflate în scenariul roșu, cu o rată de infectare peste 3 la mia de locuitori, arată că școala online este în pericol, potrivit unei analize făcute de Edupedu.ro.

Am verificat calitatea semnalului 4G, necesară transmiterii lecțiilor online, precum și funcționării aplicațiilor și platformelor de școală online pe harta de acoperire a rețelelor mobile, făcută de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Această hartă poate fi accesată de oricine pe site-ul aisemnal.ro.

Am folosit lista celor 43 de localități cu rată de infectare peste 3 cazuri noi la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, dată de Ministerul Sănătății.

În aceste localități sunt înscriși la școală peste 11.800 de elevi, potrivit unei analize Edupedu.ro, iar dintre ei, 2.112 nu aveau niciun dispozitiv cu care să facă orele online – adică 18%, potrivit recensământului oficial. Ba mai mult, 6.677 (56%) de elevi înscriși la școlile din aceste localități au doar smartphone pentru învățământul „hibrid”.

  

g4media

Advertisements

Related posts

Noua Structură a anului școlar: Cum vede un profesor din Pașcani “Școala Altfel” la decizia unităților de învățământ

Redacția

Educație rutieră predată de polițiștii pășcăneni, elevilor de la „Miron Costin”

Redacția

Programul guvernamental „Toalete pentru şcoli” a fost prelungit

Redacția
Încarcă...