NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Șefii Primăriei caută soluții pentru cazarea oamenilor străzii când temperaturile sunt foarte scăzute. Cei din alte localități vor fi încredințați autorităților de unde provin

Unde vor fi cazați oamenii străzii în cazul unor temperaturi scăzute? Aceasta este o întrebare la care șefii Primăriei Pașcani nu au încă un răspuns.

Viceprimarul Vasile Axinte ne-a declarat astăzi că la nivelul executivului local s-au purtat mai multe discuții pe marginea acestui subiect, dar nu a fost încă identificată o soluție. Un singur lucru este clar până acum. Primăria Pașcani va asigura accesul într-o locație doar persoanelor fără locuință care au forme legale pe raza municpiului. Ceilalți vor fi încredințați Primăriilor de unde provin.

“S-a discutat și astăzi. Încercăm să găsim variante. Poate pe la un internat, undeva. Totuși cei care provin din alte localități îi trimitem în comunitățile de unde provin. Când îi vom găsi pe stradă le vom oferi protecție până când îi vom îndruma către localitățile lor. Nu unde locuiesc, pentru că nu putem asta, deoarece nu au case. Probabil pe la o școală undeva, acolo îi vom caza”, ne-a declarat Vasile Axinte, viceprimarul Pașcaniului.  

  

Varianta cu Spitalul Municipal a căzut deocamdată, deoarece șefii instituției erau obligați prin ordin de ministru până acum să cazeze oameni ai străzii, dar momentan nu a fost anunțată nici o măsură. Dacă aceasta va apărea, unitatea medicală va pune la dispoziție locuri așa cum a făcut-o și în anii trecuți. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Efectele furtunii de ieri: animale electrocutate, gospodării și culturi afectate, rețele de canalizare înfundate și tone de balast cărat în stradă (FOTO – VIDEO)

Marius Parteni

S-a urcat pe un stalp electric si a amenintat ca se omoara

Oana Cordoneanu

Fetele din centrul de plasament care s-au drogat au nevoie de psihiatru

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site