RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Şefa Comisiei de Apărare din Parlament: Războiul din Ucraina, oportunitate pentru aderarea României la Schengen

„Oricât de cinic ar putea suna, păstrez ideea că războiul din Ucraina reprezintă o fereastră de oportunitate pentru ţara noastră din care putem extrage mai multe beneficii. Schengen şi OCDE sunt două exemple, dar eu cred că putem atrage investitori, putem potenţa suplimentar Portul Constanţa, putem să ne asigurăm securitatea energetică cu gaze din Marea Neagră folosind tehnologie occidentală, la fel cum putem să repornim industria de apărare românească cu o nouă legislaţie specifică”, a declarat Nicoleta Pauliuc într-un interviu pentru Gândul

Potrivit şefei de comisie, „categoric, acesta este un obiectiv pe care trebuie să-l atingem”. În decembrie 2021, am fost la Paris într-o vizită oficială pentru a discuta cu omologii din Comisia de Apărare şi Politică Externă din Senatul Franţei. Am vorbit atunci direct despre două teme: Schengen şi OCDE. Asta pentru că Franţa deţine, de la 1 ianuarie 2022, Preşedinţia rotativă a Uniunii Europene”, a mai spus Pauliuc, arătând că „după atacul Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, temele sunt de mai mare actualitate. Deja avem o Rezoluţie Consiliului OCDE privind deschiderea discuţiilor de aderare cu România”. 

Şefa Comisiei de apărare din Parlament a explicat că actualul lider al Comisiei pentru afaceri externe,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Cum se menține răcoroasă clădirea unei școli de fete din deșertul nord-indian, chiar și la temperaturi extreme

Redacția

Numărul total al persoanelor aflate în izolare şi carantină, în judeţul Iaşi

Redacția

Viitorul ambasador al SUA la Chișinău: „Trebuie să continuăm să facem presiuni asupra Rusiei pentru ca aceasta să își îndeplinească obligațiile de a retrage trupele și munițiile din Moldova”

Redacția
Încarcă...