NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Şedinţă de Consiliu Local cu scântei: păşcănenii nemulţumiţi de ApaVital i-au luat la rost pe aleşii locali pentru ameninţările cu întreruperea apei

Problemele cauzate de delegarea serviciului de apă-canal către operatorul ieşean persistă la Paşcani. După ce în urmă cu două zile la scările blocurilor au fost afişate notificări conform cărora pe data de 23 decembrie apa va fi sistată la cei care nu au contracte, cetăţenii nemulţumiţi s-au prezentat în plenul şedinţei de Consiliu Local. 

 

 Aceştia i-au apostrofat pe aleşii locali că deşi au trecut trei săptămâni de la adoptarea hotărârilor împotriva ApaVital, operatorul încă funcţionează în municipiu şi îi ameninţă cu sistarea apei.

  

 Primele 20 de miute ale şedinţei au fost dedicate discuţiilor cu cetățenii care au adresat întrebări şi s-au interesat de parcursul legislativ pentru ca Prest Serv Apa să redevină operatorul local.

 Ion Moţatu le-a atras atenţia că atunci când au delegat serviciul la Iaşi au facut-o foarte repede, iar acum durează nejustificat de mult. Acesta a mai explicat că juriştii Prefecturii  au transmis Primăriei un fax prin care se arată că se poate evita licitaţia publică pentru concesionarea serviciului de apă-canal către PSA.

 În replică secretarul Mircea Zuzan a explicat că acel punct de vedere e făcut după un proiect de hotărâre pe care l-a transmis spre verificare juriştilor de la Prefectură. Secretarul a arătat că legea obligă la o licitaţie, în acest sens fiind purtată o discuţie cu preşedintele ANRSC şi juriştii săi. Aceştia au spus la unison că pentru a nu exista probleme trebuie organizată această licitaţie, însă înainte se poate delega provizoriu pentru maxim un an de zile serviciul către PSA.

 Şi primarul Dumitru Pantazi a explicat cetăţenilor prezenţi că aceasta este o decizie juridică şi că nu este vina sa că până acum nu s-au găsit soluţii. El a mai adăugat că apa nu se va opri de către ApaVital, aşa că lumea poate să stea liniştită.

 Vizat de declaraţiile primarului, secretarul Zuzan a intervenit şi a transmis că aceasta este o decizie administrativă şi chiar politică, mai apoi una juridică.

 O replică dură a primit edilul şef din partea lui Ion Damian care i-a spus că lumea deja s-a înarmat cu bidoane pentru a lua apă la izvor să aibă cu ce să facă o ciorbă de sărbători.

 După ce au plecat cetăţenii , consilierii locali au adoptat soluţiile propuse de secretarul Mircea Zuzan şi anume delegarea staţiei de epurare către PSA şi contractarea unui serviciu pentru organizarea unei licitaţii publice în vedere delegării serviciului de apă-canal.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Poliția Locală Pașcani va verifica dacă stăpânii și-au sterilizat și microcipat câinii

Răzvan Grecu

Comunicat de presă: Furnizarea apei potabile este întreruptă astăzi în tot municipiul Pașcani

Redacția

Primăria a trecut la toaletarea copacilor în mai multe zone din Pașcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site