NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Secretarul Primăriei, așteptat să explice ce nu este corect în hotărârea privind facturarea consumurilor de apă

Discuţii cu multe semne de întrebare, astăzi în Comisia Economică ce s-a întrunit înainte de şedinţa de Consiliu programată pentru ziua de mâine. Subiectul arzător a fost cel privind revocarea hotărârii Consiliului Local privind aprobarea metodologiei de repartizare şi facturare individuală pe bază de convenţie a consumurilor de apă rece-caldă în condominii.

 

Consilierii din partea PNL au vrut să ştie de ce se vrea ca acest proiect să fie anulat şi nu corectat, asta după ce  la ședința din 30 mai 2016, când a fost votat, nimeni nu a avut nimic de obiectat.

  

La vremea aceea, preţ de două ore, consilierii au dezbătut pe marginea metodologiei, iar acum se rununţă la tot. Secretarul Primăriei, Irina Jitaru a formulat raport de nelegalitate, fapt pentru care, cel mai probabil, va da explicaţii mâine, în şedinţă.

„Un proiect votat în Consiliul Local cu 15 voturi, de ce nu îl corectăm? Am făcut amendamente, ne-am străduit într-un fel sau altul să facem un proiect bun. Dacă nu este perfect, sunt de acord să-l corectăm, nu neapărat să-l anulăm fără să punem ceva în loc”, a spus consilierul PNL, Marius Pintilie.  „Mi se pare ciudat, consilierii PSD care au votat pentru acest proiect, după o lună şi ceva să voteze contra”, a completat Andrei Râznic. 

În replică, Vasile Haldan, a sugerat că este mai bine ca discuţiile să fie amânate pentru mâine, când de faţă, va fi şi secretarul Primăriei. Totuşi, acesta nu s-a abţinut şi l-a întrebat pe consilierul Andrei Râznic, dacă i s-a întâmplat vreodată să greşească şi dacă ştie să-şi recunoască greşelile.

„O să ne edificăm mâine când va fi şi secretara prezentă, şi va prezenta raportul de nelegalitate”, a răspuns Vasile Haldan. „Nu aţi auzit niciodată de modul de aţi recunoaşte o greşeală? Să nu uităm că suntem oameni, supuşi greşelilor în permanenţă”, a replicat Vasile Haldan.

Cu toate acestea comisia a dat aviz favorabil pe acest proiect. Vasile Haldan, Ovidiu Bejenariu și Ciprian Pintilie au votat pentru revocare, în timp ce Marius Pintilie și Andrei Râznic împotrivă.

 

Reamintim faptul că modificările aduse în luna mai proiectului privind metodologia de facturare a serviciilor de apă, pe baza de contracte sau convenții, au fost votate de consilierii PNL și PSD.   După ce ARSACIS și operatorul de apă-canal au amenințat că vor contesta legalitatea hotărârii de Consiliu Local, acum edilul șef solicită aleșilor locali să revoce această hotărâre.

Advertisements

Related posts

Scântei la o ședință din Primărie: Șefii Primăriei spun „Nu” cheltuirii transparente a banilor publici!

Marius Parteni

Eky Sam singurul ofertant de mixtură. Rompetrol și Dragon Oil Star își dispută furnizarea motorinei

Marius Parteni

Inspectoratul Judeţean în Construcţii are un nou şef

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site