RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Secretarul NATO pregătește Europa pentru un război nuclear cu Rusia și China: „Este garanţia finală de securitate, o modalitate de menținerea păcii”

NATO este în discuții pentru a desfășura mai multe arme nucleare în fața unei amenințări crescânde din partea Rusiei și Chinei, a declarat șeful alianței.

Jens Stoltenberg a adăugat că blocul trebuie să-și arate arsenalul nuclear lumii pentru a trimite un mesaj direct inamicilor săi, într-un interviu pentru The Telegraph.

Stoltenberg a spus: „Nu voi intra în detalii operaționale despre câte focoase nucleare ar trebui să fie operaționale și câte ar trebui să fie depozitate, dar trebuie să consultăm aceste aspecte”. 

El a dezvăluit că există consultări active între membri pentru a scoate rachetele din depozit și a le plasa în stare de așteptare, solicitând utilizarea transparenței ca un mijloc de descurajare.

  

„Exact asta facem la NATO, de exemplu în cadrul întâlnirilor la NATO, un grup de planificare nucleară, așa cum am avut în cadrul întâlnirii ministeriale de apărare săptămâna aceasta”.

Într-un interviu amplu la sediul NATO din Bruxelles, el a lansat un avertisment clar despre amenințarea din partea Chinei. De asemenea, a spus că se așteaptă ca un guvern laburist să fie un aliat ferm al NATO și a apărat noile planuri de a asigura livrările de arme către Ucraina împotriva influenței lui Trump. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Pentagon: Avem informaţii că ucrainenii sunt trimişi împotriva voinţei lor în Rusia

Redacția

Proteste împotriva scumpirilor în peste 90 de țări. Singurul loc de pe Pământ care nu s-a revoltat deloc

Redacția

Un ofițer de poliție din Phoenix aleargă cinci km în onoarea ofițerului cu origini române Tyler Moldovan

Redacția
Încarcă...