RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Fostul preşedinte al Hondurasului a fost condamnat pentru trafic de droguri în SUA. Hernandez își va petrece restul vieții după gratii

Fostul preşedinte al Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, a fost condamnat miercuri la New York la 45 de ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri. În vârstă de 55 de ani, Hernandez își va petrece restul vieții după gratii. De asemenea, condamnatul este obligat să plătească opt milioane de dolari amendă.

La capătul unui proces care a durat mai bine de doi ani de la momentul extrădării (aprilie 2022) în SUA, fostul preşedinte al Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, a fost condamnat la 45 de ani de închisoare pentru că a expediat aproape 400 de tone de cocaină în Statele Unite între 2004 şi 2022. În această perioadă, liderul din Tegucigalpa a primit milioane de dolari mită de la cartelurile implicate în traficul de droguri pentru a le proteja.

„Juan Orlando Hernandez a abuzat de poziţia sa de preşedinte pentru a face din Honduras un narco-stat, unde traficanţii de droguri violenţi puteau să opereze sub protecția cea mai înaltă a statului. Acum trebuie să suporte consecinţele acțiunilor sale”, declarase anterior condamnării, procurorul general al Statelor Unite, Merrick Garland.

Pedeapsa primită de Hernandez echivalează cu o sentință pe viață, deoarce are vârsta împlinită de 55 de ani.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin anti-COVID-19

Redacția

România, rută vitală pentru cerealele ucrainene. Situația din Marea Neagră ar fi destul de „albastră”, potrivit ministrului de Externe, Odobescu

Redacția

EXCLUSIV | Expert în spațiul ex-sovietic, despre ”Revoluția din Kazahstan”: ”Imaginile filmate pe străzi sunt sugestive, seamănă cu Primăvara Arabă. Tinerii merg la bătaie, pe ideea «Trage cu pușca în mine sau îl omor eu»”

Redacția
Încarcă...