NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Secretarul Irina Jitaru: Proiectul pentru revocarea C.A. de la Eco Salubritate este în regulă

Comisia de Urbanism s-a reunit în cursul zilei de astăzi, pentru a discuta despre proiectele de hotărâre ce vizează revocarea Consiliului de Administraţie de la Eco-Salubritate şi numirea unuia provizoriu.

 

La întâlnire au fost prezenţi doar consilierii Claudiu Bodoaşcă (PNL), Ioan Danu (PNL) şi Sorin Olariu (PMP), în timp ce ceilalţi membri PSD, Ionuţ Prodan şi Leonard Ursu, nu au răspuns convocării. La discuţii a asistat şi secretarul Irina Jitaru, care a răspuns întrebărilor preşedintelui de comisie. Mai exact, aceasta a spus că doar unul dintre cele doua proiecte este legal şi şi-a argumentat răspunsul.

„Primul proiect este relativ în regulă. În ceea ce privește al doilea, acesta nu este legal din punct de vedere juridic. În legea 31 privind societățile comerciale spune că în cazul în care există vacant, prin demisie, revocare sau orice alt motiv, unul sau mai multe posturi de administrator, Consiliul de Administraţie numeşte provizoriu unul sau mai mulţi membri. În momentul în care nu mai avem Consiliu de Administratie, se face acea procedură de selecție și cred că trebuie să rămână în continuare aceiași membri până se finalizează procedura. Aceasta se face tot printr-un proiect de hotărâre, se stabileşte comisia sau expertul și regulamentul, după care doritorii se înscriu, se face selecția şi se vine din nou în Consiliu Local pentru a se vota”, a precizat Irina Jitaru.

loading...
Advertisements

Related posts

Aristotel Katzighera susține că dacă aleșii locali hotărăsc PSA îndeplinește condițiile pentru a furniza apă în municipiu

Răzvan Grecu

HARTĂ: Grosimea stratului de zăpadă din județul Iași

Redacția

Apa potabilă ar putea fi întreruptă astăzi pe străzile Moldovei și Dragoș Vodă

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site