RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Se dau medicamente compensate cu 90% după noul plafon de la 1 septembrie

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi a anunţat că, începând cu data de 1 septembrie, este asigurat cadrul legal pentru prescrierea şi eliberarea medicamentelor în cazul pensionarilor care beneficiază de Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

Astfel, vor beneficia cei care realizează venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.299 de lei pe lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, faţă de 1.139 de lei pe lună, cât era anterior.

O altă majorare a fost în luna septembrie a anului trecut, când plafonul maxim până la care pensionarii puteau beneficia de medicamente compensate cu 90% a fost majorat de la 990 la 1.139 de lei.

Iniţiatorii actului normativ care a stat la baza modificării au argumentat că majorarea plafonului are în vedere şi creşterea valorii punctului de pensie cu 14%, „astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%”.

  

Din septembrie 2019 şi până în iunie 2020, prin acest program au fost eliberate la nivel naţional 2,34 milioane de reţete pentru 467.068 pensionari, cu o valoare totală de 199,4 milioane de lei.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Urmările accidentului din Blăgeşti: şapte persoane pe patul de spital, două cu fracturi de coloană cervicală, claviculă şi umăr, transportate la Iaşi

Ema Roman

Femeie internată cu arsuri grave într-un spital din Iaşi. S-a opărit cu suc de roşii

Redacția

Medicii ameninţă cu GREVA! Mii de doctori vor să-şi dea DEMISIA!

Redacția
Încarcă...